Για «γενετικό φακέλωμα» δεκάδων κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, έκαναν λόγο δικηγόροι, οι οποίοι απηύθυναν καταγγελίες για παράνομη και δια της βίας λήψη γενετικού υλικού (DNA) υπόπτων, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό των πρωταγωνιστών των επεισοδίων που έλαβαν χώρα τους τελευταίους μήνες με αφορμή τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δικηγόροι με αφορμή δύο πρόσφατα περιστατικά «βίαιης προσαγωγής» και «παράτυπης λήψης DNA», υπόπτων για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν τον περασμένο Μάιο στην τοποθεσία «Λάκκος Καρατζά» στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής και είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού.

Όπως είπε η εκ των καταγγελλόντων Κωνσταντίνα Κάτσια, ένας εξ αυτών προσήχθη από αστικό λεωφορείο. «Τον μετέφεραν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης όπου τον κράτησαν μπρούμυτα με ανοιχτό το σαγόνι για να του πάρουν σάλιο», είπε.

Να σημειωθεί ότι για τις παραπάνω υποθέσεις κατατέθηκαν αναφορές στις εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης και ήδη διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για τον καταλογισμό -εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις- των προβλεπόμενων ποινικών ευθυνών.

Όπως εξήγησαν οι δικηγόροι, μόνο αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και μόνο σε κατηγορουμένους επιτρέπεται η λήψη του DNA ακόμα και με τη βία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από