Πέθανε η Ολγα Τζαβάρα, η «μεγάλη κυρία» της ελληνικής σκοποβολής, η πρωταθλήτρια που επανειλημμένα ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο της Ευρώπης προβάλλοντας την αγαπημένη της Ελλάδα, χαρίζοντάς μας χαρές, συγκινήσεις και υπερηφάνεια.

Η Ολγα Τζαβάρα υπήρξε πέντε φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Τραπ, ενώ είναι η μοναδική ελληνίδα κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ στο τραπ.

Το όνομά της υπάρχει στο βιβλίο των ρεκόρ της διεθνούς ομοσπονδίας σκοποβολής (UIT τότε ISSF τώρα) με την επίδοση 165/200 που είχε σημειώσει στη Βέρνη το 1961. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950 έσπασε το ανδροκρατούμενο άθλημα της σκοποβολής στην Ελλάδα, μπαίνοντας στο προσκήνιο σε ηλικία μόλις 20 ετών αρχίζοντας τη μεγάλη της πορεία.

«Αφοσιωμένη, συγκροτημένη, ακούραστη, πεισματάρα και πάνω από όλα αγωνίστρια, η Όλγα πέτυχε τις ύψιστες διακρίσεις στο άθλημά μας, έγινε παράδειγμα για τους νεώτερους και συνέβαλλε καθοριστικά στην κατάργηση του «ταμπού» της ανδροκρατίας στην Ελληνική αλλά και τη Διεθνή Σκοποβολή.

Και τα πέτυχε αυτά διότι έκανε το άθλημά μας κύριο σκοπό της ζωής της.

Η αφοσίωσή της στο άθλημά μας ήταν τέτοια που η Όλγα, αν και αναμφισβήτητα είχε τα προσόντα, δεν δημιούργησε προσωπική καριέρα ούτε οικογένεια. Καριέρα της υπήρξε η εξέλιξή της ως αθλήτρια και για οικογένειά της επέλεξε την ελληνική και τη διεθνή σκοποβολή.

Σήμερα εμείς, η σκοπευτική της οικογένεια, στεκόμαστε δίπλα στους συγγενείς και φίλους της και συμμετέχουμε στην οδύνη τους.

Όλγα, η μεγάλη οικογένεια της ελληνικής σκοποβολής, αυτή που εσύ επέλεξες να κάνεις οικογένειά σου, θα σε θυμάται για πάντα με εκτίμηση, ευγνωμοσύνη, θαυμασμό και πάνω από όλα με αγάπη» τόνισε στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ Παύλος Κανελλάκης.