Νέα «βόμβα» στο τουρνουά Γουίμπλεντον, αφού η Γερμανίδα Σαμπίνε Λισίτσκι (Νο 23 στο ταμπλό), απέκλεισε τη Δευτέρα στον τέταρτο γύρο την κάτοχο του τίτλου και Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Σερένα Ουίλιαμς!

Η γερμανίδα αθλήτρια παίζοντας εξαιρετικά στο τρίτο σετ και με όπλο το δυνατό σερβίς (10 άσους) νίκησε την 31χρονη Αμερικανίδα με 6-2,1-6,6-4.

Η Λισίτσκι έκανε μάλιστα μία μεγάλη ανατροπή, αφού η Σερένα Ουίλιαμς είχε προηγηθεί στο τρίτο σετ με 4-2! Η Γερμανίδα, αγωνίστηκε εξαιρετικά στο φιλέ (88% επιτυχία, 14/16 προσπάθειες), σε αντίθεση με την Αμερικανίδα η οποία είχε μόλις 50% (12/24 προσπάθειες). Παράλληλα, η Λισίτσκι ήταν ψύχραιμη στις προσπάθειες για να σπάσει το σερβίς της Σερένα (5/8). Ενας τομέας στον οποίο η Αμερικανίδα υστέρησε απελπιστικά (5/16).

Η 24χρονη Γερμανίδα είχε επίσης 35 κερδισμένους πόντους (έναντι 25) και 25 αβίαστα λάθη (έναντι 23). Η χορτάρινη επιφάνεια φαίνεται ότι ταιριάζει στην Λισίτσκι αφού οι καλύτερες εμφανίσεις της σε τουρνουά Γκραν Σλαμ είναι στο Γουίμπλεντον. Εχει πέντε παρουσίες στη διοργάνωση έχοντας φτάσει τρεις φορές στα προημιτελικά και μία στα ημιτελικά (2011). Είναι Νο 24 στην παγκόσμια κατάταξη.

«Δεν ήταν σοκ» δήλωσε για την ήττα της η Σερένα Ουίλιαμς που μέχρι τη Δευτέρα μετρούσε 34 συνεχόμενες νίκες και προερχόταν από τον θρίαμβο στο Ρολάν Γκαρός πριν από λίγες εβδομάδες. «Η Λισίτσκι παίζει καταπληκτικά στο χορτάρι. Εχει τρομακτικό σερβίς» προσέθεσε η Ουίλιαμς.

Η 31χρονη Αμερικανίδα έρχεται να προστεθεί στην ήδη μεγάλη λίστα των πρόωρων αποκλεισμών του φετινού Γουίμπλεντον: Μαρία Σαράποβα, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ έχουν ήδη αποχαιρετίσει.

Στους άνδρες, προκρίθηκαν στην προημιτελική φάση, ο Αντι Μάρεϊ (6-4,7-6,6-1 τον Ρώσο Γιούσνι), ο Νοβακ Τζόκοβιτς

(6-1,6-4,7-6 τον Γερμανό Χαας) και ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ (6-7,7-6,6-1,6-1 τον Κροάτη Ντόντιγκ).