Διθυραμβικές κριτικές, εντυπωσιασμένο κοινό, μια ιστορική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια και ροκ εντ ρολ. Η συναυλία των Rolling Stones στο περίφημο φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι, το Σάββατο, υπήρξε ένας καλλιτεχνικός θρίαμβος, αν και πολλοί που παρακολούθησαν τους γερόλυκους της ροκ από την τηλεόραση δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί.

Ο Μικ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς και οι υπόλοιποι Stones, όντως δοκιμάστηκαν, άντεξαν και εντυπωσίασαν επί σκηνής, σε ένα μουσικό φεστιβάλ του οποίου οι άλλοι συμμετέχοντες και το κοινό θα μπορούσαν να είναι εγγόνια τους. Οπως σημείωσε το BBC ποτέ δεν είχε συγκεντρωθεί περισσότερος κόσμος στο Γκλάστονμπερι – και το έκανε για τους Stones που ξεκίνησαν τη συναυλία τους με το περίφημο «Miss You».

Ο ιδρυτής του Γκλάστονμπερι, Μάικλ Ιβις, δήλωσε ότι μετά και τον θρίαμβο των Rolling Stones, αλλά και το γεγονός ότι στο χορτάρι του φεστιβάλ βρέθηκε μέχρι και ο πρίγκιπας Χάρι, το εφετινό ήταν το καλύτερο που έχει υπάρξει στην 43χρονη ιστορία του θεσμού.

Εξάλλου ο βρετανικός Τύπος είχε μόνο διθυραμβικά σχόλια για την εμφάνιση των Rolling Stones. Ο κριτικός του Guardian έγραψε ότι τελικά με τους Stones «πάντα μπορείς να πάρεις αυτό που θέλεις», μια αναφορά στο υπέροχο τραγούδι τους «You can’t always get what you want».

«Ηταν μόνο ροκ εν ρολ αλλά άρεσε στο Γκλάστονμπερι» έγραψε ο Independent κάνοντας λογοπαίγνιο με το διάσημο τραγούδι τους «It’s only rock and roll (But I like it)»

Η πιο διάσημη μπάντα στον κόσμο δεν είχε παίξει ποτέ στο πιο διάσημο φεστιβάλ στον κόσμο και αυτή η εμφάνιση των Stones, εκτός από ροκ είχε και ιστορική σημασία.

Ο Τζάγκερ, ο Ρίτσαρντς και οι υπόλοιποι, που συνεχίζουν να εορτάζουν 50 χρόνια στη μουσική σκηνή με μια σειρά συναυλιών, δεν πήγαν απλά να παίξουν στο Γκλάστονμπερι και να φύγουν. Ο ίδιος ο Τζάγκερ είπε ότι παρακολούθησε τους Artic Monkeys να παίζουν.

Και όπως σημειώνουν οι εφημερίδες, για μια μπάντα που τα έχει δει όλα, ο Μικ και ο Κιθ και οι υπόλοιποι έμοιαζαν εντυπωσιασμένοι καθώς έφευγαν από τη σκηνή – μετά από ένα ανκόρ με το «You Can’t Always Get What You Want» και με κλείσιμο τα εμβληματικά «(I Can’t Get No) Satisfaction» και «Sympathy for the Devil» – από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε να τους ακούσει και να τους θαυμάσει.

Ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που με την απόσταση της τηλεόρασης και χωρίς το συναίσθημα που γεννά η παρουσία στον χώρο, χλεύασαν τους 70αρηδες κοντά Rolling Stones.

Στο Twitter κάποιοι έγραψαν ότι οι Stones έμοιαζαν με καρικατούρες συνταξιούχων ενώ η βουλευτής των Εργατικών Στέλα Κρίζι σχολίασε το γεγονός ότι «όλοι οι Rolling Stones φορούν ορθοπεδικά παπούτσια – μεγάλα παπούτσια για αδύνατα πόδια».

Ενας κωμικός έγραψε: «Πείτε ό,τι θέλετε για τους Stones, δεν ακούν πια». Ενώ ένας άλλος, είπε ότι ο τίτλος Γκλάστονμπερι 2013 βγαίνει αν προσθέσεις τις ηλικίες τους.