Οι Βρετανοί περιμένουν περισσότερο από 70 χρόνια μία διάκριση στο τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον. Αυτή την περίοδο οι προσδοκίες εντοπίζονται πάλι στον Μάρεϊ, όμως, έχουν αρχίσει να χαμογελούν και για την παρουσία της Λάουρα Ρόμπσον.

Η 19χρονη αθλήτρια έγινε η πρώτη βρετανίδα που προκρίνεται στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον ύστερα από 15 χρόνια! Η τελευταία αθλήτρια της Μ. Βρετανίας που αγωνίστηκε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλεντον ήταν η Σαμ Σμιθ το 1998.

Η Ρόμπσον λοιπόν, συνεχίζει στη διοργάνωση μετά τη νίκη επί της Μαρίνα Εράκοβιτς από τη Νέα Ζηλανδία, με 1-6, 7-5,6-3. Η νεαρή βρετανίδα, έχει τέσσερις παρουσίες στο Γουίμπλεντον και δεν είχε περάσει ποτέ τον δεύτερο γύρο.Είναι Νο 38 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στούς άνδρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε μία ικανοποιητική πρώτη εβδομάδα στη διοργάνωση με εύκολη πρόκριση στον τέταρτο γύρο σε βάρος του Γάλλου Σαρντί (6-3,6-2,6-2).

Ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ αντίθετα, χρειάστηκε πέντε σετ για να αποκλείσει τον Ουκρανό Ντογκοπόλοφ. Ο Φερέρ επικράτησε με 6-7,7-6,2-6,6-1,6-2. Ο Ισπανός αθλητής στην περυσινή διοργάνωση είχε φτάσει έως την προημιτελική φάση, ενώ θυμίζουμε ότι πριν από ένα μήνα αγωνίστηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.