Με οργισμένο τρόπο απάντησε το ΠΑΣΟΚ στη δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη ότι για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο: για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» είπε ο κ. Βορίδης από το βήμα του 9ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Ο Μάκης Βορίδης πρόσθεσε ότι για να πετύχει οριστικά η ανάκαμψη και η ανάπτυξη προϋπόθεση είναι μια μεγάλη ιδεολογική νίκη και μια μεγάλη ιδεολογική ήττα: «ήττα της αριστεράς και νίκη της παράταξής μας».

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο, μέσω δήλωσης του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Δημήτρη Καρύδη στο facebook, η οποία αναπαρήχθη και από τον επίσημο λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«O Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του για να καλύψει το φτύσιμο από τον Σαμαρά.

» Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα, τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μνήμη και η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα και το λαό μας» πρόσθεσε ο κ. Καρύδης.

Δήλωση έκανε και η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφης Γεννηματά:

«Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων.

» Βρισκόμαστε εδώ, για να θυμίζουμε στον κ. Βορίδη, μα και στον κάθε κ. Βορίδη, ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη και τώρα που είναι λαβωμένο, εγγυάται τη δημοκρατική πορεία του τόπου. Ο κ. Βορίδης και όλοι όσοι προσπαθούν να ρίξουν αποκλειστικά στο ΠΑΣΟΚ τις ευθύνες για την κρίση, ούτε το κόμμα τους υπηρετούν, ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αλήθεια.

» Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα αναγεννηθεί μέσα από τη μάχη. Με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο με την απραξία και τη διαρκή διαμαρτυρία χωρίς πρόταση, αλλά και με την απόλυτη υποταγή σε ένα μνημόνιο που δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι Ευαγγέλιο», καταλήγει η κυρία Γεννηματά.

Ακολούθησε μπαράζ μηνυμάτων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο twitter.

Σκληρή ήταν η απάντηση του Κώστα Σκανδαλίδη: «Η Δημοκρατία είναι πράγματι μεγαλόψυχο πολίτευμα. Επιτρέπει σε έναν Βορίδη που την πολέμησε λυσσαλέα να κατακρίνει τον Ηγέτη που την εγκατέστησε στην χώρα».

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά αντέδρασε με καυστικό τρόπο: «Εκπλησσομαι με την εκπληξη για δηλωσεις Βοριδη. Αγαπητο μου ΠΑΣΟΚ δεν αρκει το απεταξαμην. Με αυτους συγκυβερνουμε….».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος σχολίασε: «Χουντοδεξιοι τοτε, νεοφιλελευθεροι τωρα ξερουν καλα τον αντιπαλο τους: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα. Το κακο γι αυτους ειναι οτι το ξερουμε κ εμεις».

Για το ίδιο θέμα, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Μάκη Βορίδη, ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν. Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων με την προσφορά τη αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

» Η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων, της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης.

» Οταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί. Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε γκοτζαμανηδες και υπονομευτές της δημοκρατίας».

Στον κ. Βορίδη απάντησε και ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες από το ΠΑΣΟΚ.

«Θα συνιστούσαμε στον κ. Βορίδη να αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου και να ασχοληθεί με τα πολιτικά κατορθώματα της παράταξής του. Της σημερινής παράταξής του και όχι των ακροδεξιών μορφωμάτων που υπηρετούσε λίγα χρόνια πριν. Πάει πολύ για τον πολιτικό που μετακινείται μεταξύ της δεξιάς και της ακροδεξιάς να «καταγγέλλει» για την κατάντια της χώρας το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

» Αντιλαμβάνομαι το μίσος το δικό του και της παράταξής του για τον ‘Ανθρωπο και τον Πολιτικό που διεύρυνε την Δημοκρατία, που άνοιξε νέους δρόμους για την χώρα, που πόνεσε και εργάστηκε για το λαό της. Το δυστύχημα είναι πως με πολιτικούς αυτών των αντιλήψεων η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά την χώρα.

» Το δυστύχημα είναι πως με τους υβριστές του Ανδρέα Παπανδρέου μαζί εργάζονται για τη φτωχοποίηση του λαού, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τις απολύσεις στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, την ανεργία, τη νέα μετανάστευση και την διάλυση μιας ολόκληρης κοινωνίας» αναφέρει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Σχόλιο Παπαδημούλη

Τη διαμάχη που ξέσπασε με αφορμή τη δήλωση του Μάκη Βορίδη, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω twitter: «ΠΑΣΟΚ: Τους ενοχλούν οι επιθέσεις των χουντοδεξιών κατά του Αν.Παπανδρέου. Αλλά δεν έχουν καμμιά δυσκολία να συγκυβερνούν με ακροδεξιούς….».