Ξεπέρασε κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφούμενη στα 1,455 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 19,83% της έκδοσης νέων μετοχών. Με τον τρόπο αυτό η τράπεζα επιτυγχάνει τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα της χωρίς να καταστεί απαραίτητη η έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών (CoCos), τα οποία λόγω του υψηλού ετήσιου κουπονιού τους θα συνεπάγονταν επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του ομίλου.

Με βάση τα προαναφερόμενα αποτελέσματα και δεδομένου ότι η συνολική αύξηση, συμπεριλαμβανομένων των υπέρ το άρτιο ποσών, ανήλθε σε 8,429 δισ. ευρώ, κάθε τίτλος παραστατικός δικαιωμάτων προς κτήση (warrant) των κοινών μετοχών που θα αποκτήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να αποκτήσει έως και 4,8 από αυτούς τους τίτλους στην τιμή της αύξησης 1,7 ευρώ, πλέον ενός αυξανόμενου κάθε χρόνο επιτοκίου.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, η διοίκησή της θα επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση του ομίλου με την απορρόφηση των πιστωτικών ιδρυμάτων που απέκτησε στον τελευταίο γύρο συγχωνεύσεων του κλάδου. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το έργο της ενοποίησης των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής της Τράπεζας Πειραιώς.

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες για όλες τις τραπεζικές εργασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 775 καταστημάτων των δύο τραπεζών καθώς και από 2.343 ΑΤΜ και 385 μηχανήματα easypay. Από την ίδια ημέρα όλοι οι πελάτες της πρώην ΑΤΕbank χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ενοποίηση των συστημάτων της πρώην ΑΤΕbank είναι το πρώτο μεγάλο βήμα στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των λοιπών τραπεζών που εντάχθηκαν πρόσφατα στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, με επόμενο βήμα την ενοποίηση των συστημάτων της πρώην Ελληνικής Τράπεζας, η οποία θα ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2013.