Ο αποκλεισμός-σοκ της Μαρία Σαράποβα στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον, καθώς και οι πολλές αποχωρήσεις σπουδαίων αθλητών και αθλητριών χαρακτήρισαν την τρίτη αγωνιστική ημέρα της διοργάνωσης.

Η Μαρία Σαράποβα, φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός πριν από λίγες εβδομάδες, ηττήθηκε από μία τενίστρια που για να συμμετάσχει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, χρειάστηκε να αγωνιστεί στα προκριματικά!

Η 20χρονη Μισέλ Λαρτσερ ντε Πρίτο από την Πορτογαλία, Νο 131 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε την Σαράποβα (Νο 3 στο ταμπλό) με 6-3, 6-4 σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια μία ώρα και 34 λεπτά. Η Σαράποβα πάντως, χρειάστηκε κάποια στιγμή και τις ιατρικές υπηρεσίες καθώς και εκείνη γλίστρησε στο χορτάρι του Γουίμπλεντον.

Νωρίτερα, είχαν αρχίσει οι τραυματισμοί! Μάλιστα κάποιος θεατής σκούστηκε να σχολιάζει: «Αυτοί πέφτουν κάτω σαν τις μύγες»

Η Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία, Νο 2 στην κατάταξη, αποχώρησε από το τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο.

Η Αζαρένκα, τραυματίστηκε στον αγώνα του πρώτου γύρου με την Μαρία Ζοάο Κέλερ από την Πορτογαλία. Αποχώρησε από τη διοργάνωση λίγα λεπτά πριν από το παιχνίδι του δεύτερου γύρου με την Φλάβια Πενέτα.

Η Αζαρένκα έχει κατακτήσει δύο φορές το ΟΠΕΝ της Αυστραλίας, ενώ είχε φτάσει τα δύο τελευταία χρόνια στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον.

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο, αλλά ήταν αδύνατο να ξεπεραστεί ο τραυματισμός μέσα σε δύο ημέρες», είπε.

Ο Τζο-Βιλφρίντ Τσονγκά (Νο 6 στην κατάταξη) αποσύρθηκε από το τουρνουά Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού στο αριστερό γόνατο. Ο Τσονγκά εγκατέλειψε στο τεταρτο σετ του αγώνα με τον Λετονό Έρνεστς Γκούλμπις.

Ο γάλλος αθλητής επικράτησε στο πρώτο σετ 6-3 και όλα έδειχναν ότι θα εξασφάλιζε εύκολα την πρόκριση στον τρίτο γύρο. Στη συνέχεια, όμως τραυματίστηκε στο γόνατο και εγκατέλειψε όταν ο Γκούλμπις πήρε τα δύο επόμενα σετ (6-3,6-3). Ετσι, ο Τσονγκά, έπεσε κι αυτός θύμα της γλιστερής επιφάνειας στο γρασίδι του Γουίμπλεντον.

Την Τετάρτη αποχώρησαν από το Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού και άλλοι δύο αθλητές. Ο Στιβ Νταρσίς (Νο 135,) που απέκλεισε τη Δευτέρα τον Ραφαελ Ναδάλ, αποχώρησε λόγω τραυματισμού στον ώμο.

«Οταν έχεις αποκλείσει έναν αθλητή όπως ο Ναδάλ, θέλεις να δείξεις ότι μπορείς να πετύχεις και κάτι περισσότερο. Αισθανόμουν ότι έπαιξα το καλύτερο τένις στην καριέρα μου. Το γεγονός ότι δεν κατάφερα να μπω στο γήπεδο είναι μεγάλη απογόητευση», είπε ο βέλγος αθλητής.

Τα προβλήματα στο γόνατο, ανάγκασαν τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς να αποσυρθεί λίγο πριν από το παιχνίδι με τον Γάλλο Ντε Σεπέρ για τον δεύτερο γύρο.

Ο Αμερικανός Τζον Ισνερ (Νο 18), ζήτησε ιατρικό τάιμ-άουτ κατά τη διάρκεια του δεύτερου γκειμ στο ματς του δεύτερου γύρου με τον Γάλλο Μανταρινό. Αποχώρησε στην αρχή του τρίτου γκειμ.

Με προβλήματα τραυματισμού, αποχώρησαν επίσης ο Τσέχος Ράντεκ Στέπανεκ και η Γιαρασλάβα Σβ’εντοβα από το Καζακστάν.

Προβλήματα τραυματισμού (στον αστράγαλο) αντιμετώπισε και η Καρολίν Βοσνιάκι από τη Δανία (Νο 9), η οποία τελικά αποκλείστηκε από την Πέτρα Τσέτκοβτσα (Τσεχία) με 6-2, 6-2.