Η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών νίκησε την Τρίτη 9-8 την Ιταλία και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνα.

Η ελληνική ομάδα είχε νικήσει την Ιταλία (8-5) και στη φάση των ομίλων. Αυτή τη φορά, η εθνική χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αφού η Ιταλία προηγήθηκε 6-3! Η απάντηση της ελληνικής ομάδας ήταν ένα σερί 5-0 με το οποίο πέρασε μπροστά στο σκορ (8-6) για να φτάσει στη νίκη και το μετάλλιο.

Ελλάδα: Ι. Φουντούλης, Μουρίκης από 2, Γούνας, Κολόμβος, Μυλωνάκης, Δελακάς, Χρ. Αφρουδάκης.

Ιταλία: Τζιορτζέτι, Αϊκάρντι, Γκάλο, από 2, Πέρεζ, Πρεσκιούτι.

Η Ελλάδα κατέκτησε την Τρίτη άλλα έξι μετάλλια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό της χώρας μας στα 33 στον σχετικό πίνακα. Από αυτά τα τρία ήταν ασημένια και τα κατέκτησαν:

Η εθνική ανδρών στα 4X100 μεικτή ομαδική στην κολύμβηση (στον προκριματικό Βαζαίος / Κουλούρης / Κατραντζής / Κολιόπουλος, στον τελικό Βαζαίος / Σαμιλίδης / Δημητριάδης / Γκολομέεβ) με 3:40.66.

Ο Στέφανος Δημητριάδης, επίσης στην κολύμβηση, στα 200μ. πεταλούδα με 1:57.81 και ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, στην κατηγορία των 66 κιλών στην ελευθέρα πάλη.

Επίσης είχαμε και τρία ακόμα χάλκινα, εκτός του πόλο, στην ελευθέρα πάλη, τα οποία κατέκτησαν: Ο Θεοχάρης Καλανίδης στην κατηγορία των 55 κιλών, ο Τιμοφέι Ξενίδης (84 κιλά) και ο Χρήστος Νυφαδόπουλος (120 κιλά).