Με αιχμές αποχώρησε από το υπ. Δικαιοσύνης ο Αντώνης Ρουπακιώτης παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος, καθώς επί 38 χρόνια ως δικαστής υπηρέτησε τον χώρο αυτό.

«Ολον αυτόν τον καιρό», είπε ο Αντ. Ρουπακιώτης, «κάποιοι με οδήγησαν σε κρίση συνείδησης. Προχθές είπαν ότι Μανιτάκης και Ρουπακιώτης είναι «υπουργοί για γέλια και για κλάματα και οδήγησαν το καράβι στην ξέρα». Εγώ, που δεν έχω τη δύναμη να σπρώξω κουβαρίστρα, έχω τη δύναμη να σπρώξω το καράβι;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Ο απερχόμενος υπουργός μίλησε και για έγκριτους «κελαηδιστές», οι οποίοι, αποτιμώντας το έργο του, είπαν ότι «έκανε μία τρύπα στο νερό».

«Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ούτε χαλκία ψευδολογίας ούτε συγκροτήματα συμφερόντων. Μόνος μου γυρίζω στον δρόμο χωρίς αστυνομικούς, και τα εκμυστηρεύτηκα όλα αυτά στον οδηγό μου τον Παναγιώτη. «Οδήγησα την Ελλάδα σε αξιέξοδο;» του είπα. Και εκείνος μου απάντησε, «άστο υπουργέ, το παίρνω πάνω μου»», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αντ. Ρουπακιώτης.

Από την πλευρά του, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Αθανασίου είπε: «Ερχομαι σε μία περίοδο, που η χώρα μαστίζεται από οικονομικά προβλήματα. Στο προηγούμενο υπουργείο (Σ.Σ. υπ . Εσωτερικών) καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την τοπική αυτοδιοίκηση, που είναι ο βραχίονας του κράτους δικαίου». Και πρόσθεσε, «έρχομαι να διαδεχθώ έναν έντιμο εργάτη του δικαίου, που προσέφερε πολλά. Υπάρχουν διαφορές, που δεν είναι βασικές, και θα αμβλυνθούν με τη σύνθεση των απόψεων».