Η Εφορία είναι πιθανόν η αιτία που καθυστερεί η άφιξη του Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η τηλεοπτική εκπομπή της ισπανικής τηλεόρασης «Punto Pelota» ανέφερε ότι ο ιταλός προπονητής θα υπογράψει συμβόλαιο με τους Μερένχες την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για να αποφύγει να πληρώσει φόρο 52%.

Σύμφωνα με τους νόμους του ισπανικού κράτους, όποιος ζει στην Ισπανία περισσότερες από 183 ημέρες τον χρόνο τότε πληρώνει φόρο εισοδήματος 52%, ο οποίος πέφτει στο 25% για όσους ζουν στη χώρα της Ιβηρικής λιγότερες από 183 ημέρες. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πιθανή ημερομηνία υπογραφής του συμβολαίου είναι η 3η Ιουλίου, αλλά ο Αντσελότι ουσιαστικά εργάζεται ήδη για τη Ρεάλ η οποία φέρεται να συμφώνησε να πληρώσει ρήτρα 7,5 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν για να τον αποδεσμεύσει.

Αν επαληθευθεί το ρεπορτάζ της ισπανικής τηλεόρασης τότε ο Κάρλο Αντσελότι θα είναι ακόμη ένα μέλος του «κλαμπ» που παίζει ένα ιδιότυπο κρυφτό με την Εφορία τους τελευταίους μήνες.

Ο ΝΤΈΪΒΙΝΤ ΜΠΕΚΑΜ έκανε δωρεά την αμοιβή του από την Παρί Σεν Ζερμέν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για να μη φορολογηθεί, ο πρόεδρος της Μπάγερν Ούλι Χένες αυτοκαταγγέλθηκε στις φορολογικές Αρχές του Μονάχου για τον κρυφό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία και ο Λιονέλ Μέσι θεωρείται ύποπτος από την Οικονομική Εισαγγελέα της Βαρκελώνης για φοροδιαφυγή 4 εκατ. ευρώ για τα οικονομικά έτη 2007, 2008 και 2009.

Το πρόβλημα της Παρί Σεν Ζερμέν πάντως δεν είναι η Εφορία αλλά ο αντικαταστάτης του Αντσελότι. Ο γαλλικός σύλλογος πιέζει ασφυκτικά τον Αντρε Βίλας Μπόας να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και το Σαββατοκύριακο διαπραγματευόταν με τον μάνατζερ του πορτογάλου τεχνικού, στον οποίο διεμήνυσε ότι η Παρί είναι έτοιμη να πληρώσει τη ρήτρα των 12 εκατ. ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιο του 35χρονου προπονητή.

Η ΤΟΤΕΝΑΜ δίνει τη δική της μάχη για να κρατήσει τον ταλαντούχο Πορτογάλο. Για τον λόγο αυτόν έκανε πρόταση στην Κορίνθιανς για τον Παουλίνιο, που είναι ένας από τους αγαπημένους παίκτες του Βίλας Μπόας και βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα ονόματα των παικτών που θέλει να αποκτηθούν. Ολα θα εξαρτηθούν ωστόσο από την πρόθεση των Καυτών Σπιρουνιών στο θέμα της μεταγραφής του Μπέιλ. Ο Βίλας Μπόας ζήτησε εγγυήσεις ότι το αστέρι της λονδρέζικης ομάδας δεν θα πουληθεί. Ωστόσο πηγές από τη Μαδρίτη αναφέρουν ότι ο Μπέιλ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Ρεάλ, η οποία προσφέρει κοντά στα 90 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.