Η πιο όμορφη σκηνή σε μια μαύρη βραδιά ήταν τα συγχαρητήρια που έδωσαν παίκτες και τεχνικό τίμ του Ολυμπιακού στους αντιπάλους τους, τους οποίους επισκέφθηκαν στα αποδυτήρια αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν πιο φρέσκος από εμάς και έφτασε δίκαια στην επιτυχία» τόνισε ιπποτικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας που δεν έκρυψε και την απογοήτευσή του:

«Για μας ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό. Όχι για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί απέμεναν 1:27, είχαμε κατοχή, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε. Είμαι περισσότερο απογοητευμένος για όλα όσα έγιναν γύρω από το μπάσκετ κι όχι μέσα σε αυτό. Βιώσαμε πράγματα απίστευτα. Από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος. Όλα αυτά τη στιγμή που έγιναν τόσοι έλεγχοι στην ομάδα.

»Αφού η ελληνική κοινωνία επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι χαρακτηριστικό του τι είμαστε», είπε φανερά απογοητευμένος ο τεχνικός των «Ερυθρολεύκων» για να συνεχίσει: «Είχαμε μια πολύ κοπιαστική χρονιά, με δυσκολίες και τραυματισμούς. Φανήκαμε λιγότερο φρέσκοι από τον αντίπαλό μας αλλά μας μένει μια τεράστια απογοήτευση, για όλα αυτά που έγιναν. Εμείς νιώσαμε λίγο άδειοι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πράγματα ή για όλα όσα συνέβησαν μετά. Και το ένα επηρέασε, αλλά και το άλλο. Δεν είχαμε φρεσκάδα σε όλη τη σειρά. Ο Λο ήταν ανέτοιμος, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι είχαν προβλήματα…

»Ο Παναθηναϊκός για μένα δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είναι απογοητευτικό ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ματς. Νιώθουμε απογοητευμένοι και για ό,τι έγινε σε όλη τη σειρά, αλλά και το πώς αντιμετωπιστήκαμε από το σύστημα που επέβαλε κανόνες. Το θέμα δεν είναι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά θέμα κυβέρνησης. Όλα αυτά που συμβαίνουν αφορούν κάποιους που πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γράφονταν στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Είναι εκτός αθλητισμού και λογικής» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός την ώρα που ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης ήταν έξω φρενών μιλώντας σε πηγαδάκια:

«Είναι ντροπή όλα αυτά που έγιναν. Να μην μας αφήσουν να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Ειλικρινά δεν ξέρω πόσο υπομονή θα έχουν οι πρόεδροι να κάθονται να δίνουν τα λεφτά τους και να βλέπουν αυτά τα πράγματα».

Παπανικολάου: «Έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο»

Ο Παπανικολάου από την πλευρά του έδωσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο αλλά έβγαλε και το παράπονο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Ήταν πολύ διαβασμένοι, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο από μας. Σε κάθε χαμένη μπάλα ήταν κερδισμένοι, ενώ εμείς δεν δείχναμε να το θέλουμε τόσο πολύ. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά αυτό φαινόταν. Απλά νομίζω ότι είναι άδικο για αυτή την ομάδα. Οχι για το 3-0 και το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού, αλλά για μας που παλεύουμε 10 μήνες εδώ πέρα, εμείς, όλο το σταφ, πρωί-μεσημέρι-βράδυ και ξαφνικά να βρίσκονται κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες και δεν αφήνουν να ολοκληρώσουμε ό,τι κάναμε όλη τη χρονιά. Είναι κρίμα να μη σεβόμαστε το άθλημα που έχει δώσει τόσα πολλά στην Ελλάδα» είπε ο νεαρός φόργουορντ και κατέληξε ακόμα πιο καυστικός:

«Έχουν βγει δημοσιογράφοι που δεν ξέρω τι συμφέροντα εξυπηρετούν και έχουν σφάξει το μπάσκετ. Νιώθω ντροπή σαν Έλληνας για αυτό που αντικρίζουμε εδώ και έξω. Πρέπει να είμαστε το παράδειγμα της Ευρώπης στο μπάσκετ κι εμείς μόνοι μας καταστρέφουμε ό,τι καλό φτιάχνουν οι ομάδες εδώ και τόσα χρόνια .Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του και αν είναι να μας πουν να μη χύνουμε τσάμπα τον ιδρώτα μας».