Πάρτι πρωταθλητών στήθηκε στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ από τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Σε μια από τις επικές σειρές των τελικών, με το πρώτο διπλό break στην ιστορία των πλέι-οφ, οι Πράσινοι κατέκτησαν το 33ο πρωτάθλημα Ελλάδας και το 8ο νταμπλ της ιστορίας τους.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν την κατάκτηση τίτλου με την ένταση και την έκσταση της πρώτης φοράς, αφού η πορεία εφέτος είχε πολλές δυσκολίες αλλά και το 3-0 με μειονέκτημα έδρας απογείωσε τη χαρά τους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στον ΠΑΟ οδήγησε το «τριφύλλι» στο νταμπλ, ήταν πανευτυχής και μοίρασε ευχαριστώ και αφιερώσεις όπως οι βραβευθέντες με Όσκαρ! «Κάναμε δύο break, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει κι αυτό το πιστώνονται όλα τα παιδιά μας. Μην έχοντας εμπειρίες από τέτοια παιχνίδια, ήταν πολύ συγκεντρωμένοι κι έβγαλαν διάθεση στο παρκέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους πρεσβύτερους της οικογένειας, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, για την ευκαιρία που μας έδωσε, τον Μάνο Παπαδόπουλο, τον Αλβέρτη και πάνω απ’ όλα τους παίκτες μου. Το αφιερώνουμε στον κόσμο μας» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος μιλώντας για το αγωνιστικό μέρος τόνισε ότι η ομάδα του εστίασε στο σετ παιχνίδι:

«Σε όλη τη σειρά και σήμερα (12/6) υπό δύσκολες συνθήκες επικρατήσαμε δίκαια. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Δουλεύαμε όλη τη χρονιά, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά χιλιόμετρα, ειδικά στο ελεύθερο παιχνίδι. Εστιάσαμε στο παιχνίδι «5-5», γιατί ο Ολυμπιακός υπερτερούσε στο ανοιχτό γήπεδο».

Σε πελάγη ευτυχίας ήταν ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ο οποίος ύστερα από την τιμωρία του με 3μηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα, δεν συνόδεψε την αποστολή του ΠΑΟ στο ΣΕΦ και παρακολούθησε στο σπίτι του τον αγώνα. Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε δήλωσε μετά το θρίαμβο του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως την πιο άνετη στην ιστορία της ομάδας.

Γιαννακόπουλος: Να τηρηθούν οι νόμοι

«Πρώτα απ’ όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αργύρη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία μας. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους που στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά και έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά από αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας. Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί» τόνισε ο κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο Στέφαν Λάσμε από την πλευρά του, πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού σε όλη τη σειρά των τελικών είπε: «Είναι ο σημαντικότερος τίτλος, καθώς παίξαμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα, που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου».

Στο γεγονός ότι νίκησαν δύο φορές τον πρωταθλητή Ευρώπης στο σπίτι του στάθηκε ο Τζέιμς Γκίστ, επίσης από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι παίκτες του οποίου γνώρισαν την αποθέωση από 4000 φίλους τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας κατά την επιστροφή της αποστολής.