Το σήμα της δημόσιας τηλεόρασης πέφτει μονάχα, όταν μια χώρα κυρίαρχη καταλαμβάνεται από ξένες δυνάμεις ή όταν καταλύεται πραξικοπηματικά η δημοκρατία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, την Πέμπτη.

«Αυτό που συνέβη προχθές το βράδυ είναι πρωτοφανές, σε συνθήκες δημοκρατίας και ειρήνης. Η κυβέρνηση Σαμαρά φέρει ακέραια την ευθύνη, διότι με τη συμβολική αυτή πράξη επιχείρησε την κατάλυση της δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα επιχείρησε να παραδώσει την ενημέρωση στα ιδιωτικά συμφέροντα της διαπλοκής, και μάλιστα μονοπωλιακά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «μετά το φιάσκο του success story, ο κ. Σαμαράς έριξε ένα πυροτέχνημα εκτροπής για να αποπροσανατολίσει. Μόνο που το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια του».

Ακολούθως, ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε «τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης. Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό σε έναν ανένδοτο αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. «Να ξέρουμε όμως όλοι, αυτή η κυβέρνηση της βαρβαρότητας δεν θα πέσει στους διαδρόμους της Βουλής. Θα πέσει στους δρόμους μέσα από τους αγώνες του λαού μας, στους αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής» σημείωσε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αρχή του τέλους για το μνημονιακό καθεστώς και τη μνημονιακή περιπέτεια της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας που επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του κόμματος στους αγώνες τους.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει από τα «δεκανίκια του κ. Σαμαρά», όπως χαρακτήρισε τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αλλά από τη λαϊκή αντίδραση.

«Η κυβέρνηση τρώει τα ψωμιά της» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί. «Δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπό απόλυση, αλλά κάποιοι άλλοι μετράνε μέρες» επισήμανε κι έθεσε θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν έχουμε επέμβαση ξένων δυνάμεων ή όταν γίνεται πραξικόπημα».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «πρωτοφανές» ότι ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση ότι η περιουσία της ΕΡΤ περνάει στο υπουργείο Οικονομικών και σχολίασε πως «την ανακοίνωση φάνηκε να την έγραψε συνταγματάρχης».

Μαζί με τον κ. Τσίπρα ήταν ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος είπε ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ το ένιωσε στο στομάχι και του ξύπνησε μνήμες από τη δικτατορία, και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που σημείωσε ότι ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει συνέντευξη στην ΕΤ-3, αλλά οι εξελίξεις «συνωμότησαν» και η περιπέτεια απέκτησε περισσότερο βάρος.