Αγριος καβγάς με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς ξέσπασε την Τρίτη το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταξύ της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του Μιχάλη Αρβανίτη της Χρυσής Αυγής, με την πρώτη να τον αποκαλεί «ναζιστόφατσα» και τον δεύτερο να την χαρακτηρίζει ως «Κατίνα».

Αρχικά η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ότι μέλος της Επιτροπής την αποκάλεσε «βρώμα» και «κοπρίτισσα» – αναφερόμενη στις προκλητικές δηλώσεις που έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Μιχάλης Αρβανίτης – υπενθυμίζεται ότι ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε χαρακτηρίσει ως «κοπρίτες» και «αλήτες» τους βουλευτές των κομμάτων της Αριστεράς.

Λίγα λεπτά αργότερα τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Αρβανίτης ζητώντας να μάθει ποιο μέλος της Επιτροπής «φωτογράφισε» η Λιάνα Κανέλη.

«Εσύ και θα έπρεπε να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου και δεν είναι υπαινιγμός αλλά. ευθεία καταγγελία. Ανοίγεις το στόμα σου και μας βρωμίζεις όλους!» του απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Μιχ. Αρβανίτης ανταπάντησε: «Πριν από λίγο καιρό χαιρέτησα την κομμουνίστρια βουλευτίνα αλλά εκείνη δεν με χαιρέτησε και της είπα «είναι θέμα ευγένειας να χαιρετίσεις, αλλά ποιος έχασε την ευγένεια για να την βρεις εσύ…» Είναι προκλητικότατη. Χρησιμοποίησε την λέξη «βρώμα» που ο Αρβανίτης ποτέ δεν θα την ξεστόμιζε».

Κανέλλη: «Αντε ρε ναζί..φασιστόφατσα… ναζιστόφατσα που αρνείσαι το Ολοκάυτωμα».

Αρβανίτης: «Να πας να τα πεις στην Κνεσέτ» (σ.σ. κοινοβούλιο του Ισραήλ)

Κανέλλη: «Αντε από εκεί που θα με βρίζει, επειδή δεν του είπα καλημέρα».

Αρβανίτης: «Η νοοτροπία Κατίνας δεν έχει θέση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

Στο τσακωμό επενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, υποστηρίζοντας πως: «επειδή δεν χαιρετήθηκε κάποιος, δεν έχει δικαίωμα να μας αποκαλεί κοπρίτες».