Με συνοπτικές διαδικασίες στον αγωνιστικό τομέα, ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε τον όγδοο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός, ένα πραγματικά σπουδαίο ρεκόρ, για τον κορυφαίο τενίστα στα χωμάτινα γήπεδα. Ο Ναδάλ, παρέλαβε το τρόπαιο της διοργάνωσης από τα χέρια ενός υψηλού καλεσμένου, του Ολυμπιονίκη και παγκόσμιου ρέκοντμαν στα σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ ύστερα από έναν αγώνα που αμαυρώθηκε από επεισόδια που έγιναν τόσο με την εισβολή αγνώστου στο τερέν όσο και με φωνές στις εξέδρες κατά του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία υπέρ των γάμων ομοφυλοφίλων.

Ο ισπανός τενίστας νίκησε στον τελικό της Κυριακής τον συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ με 6-3,6-2,6-3 σε 136 λεπτά.

Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους στο Ρολάν Γκαρός τα τελευταία εννέα χρόνια! Εχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ με 59 νίκες και μία μόλις ήττα! Κι αυτή ήταν από τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ στον τέταρτο γύρο, στη διοργάνωση του 2009.

Ο τίτλος αυτός είναι ο 12ος σε τουρνουά Γκραν Σλαμ για τον Ναδάλ, ο οποίος ισοβαθμεί πλέον στην τρίτη θέση με τον Ρόι Εμερσον. Στην πρώτη θέση είναι ο Ρότζερ Φέντερερ με 17 τίτλους και ακολουθεί ο Πιτ Σάμπρας με 14.

Κανένας όμως τενίστας δεν έχει κατακτήσει οκτώ τίτλους σε ένα συγκεκριμένο τουρνουά Γκραν Σλαμ, όπως έχει από το απόγευμα της Κυριακής ο Ράφα Ναδάλ.

«Είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κατάφερνα κάτι τέτοιο. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μου συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές», είπε ο Ναδάλ, ο οποίος έμεινε επτά μήνες μακρυά από τα γήπεδα αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο και επέστρεψε στους αγώνες τον περασμένο Φεβρουάριο

«Οταν αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα, αντιλαμβάνεσαι πως όλα αυτά δεν διαρκούν για πάντα. Ετσι θα συνεχίσω τη δουλειά για να ξαναζήσω τέτοιες υπέροχες στιγμές. Ποτέ δεν ξέρεις πότε αρχίζουν και πότε τελειώνουν, κατά συνέπεια πρέπει να εκμεταλεύεσαι κάθε ευκαιρία», πρόσθεσε ο 27χρονος τενίστας.

«Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν εξαιρετικές. Επαιξα καλό τένις αλλά φυσικά στον τελικό είχα αντίπαλο τον Ναδάλ ο οποίος άξιζε τον τίτλο και είναι ο καλύτερος στον κόσμο», τόνισε και ο 33χρονος Νταβίντ Φερέρ.