Διακομματική αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα μεταβεί την επόμενη Παρασκευή στο Τελ Αβίβ, προκειμένου να πάρει κατάθεση από τον ισραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατ. δολλαρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προανακριτική αποφάσισε να στείλει τρεις βουλευτές οι οποίοι θα συνοδεύονται από έναν πρακτικογράφο και έναν μεταφραστή για να εξετάσουν δια ζώσης τον μάρτυρα, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην λίστα Λαγκάρντ μέσω του λογαριασμού – «μαμούθ» των 550 εκ. δολαρίων, για τα οποία έχει δηλώσει τόσο με την έγγραφη κατάθεσή του όσο και με προηγούμενο υπόμνημά του ότι δεν επρόκειτο για τραπεζικό λογαριασμό αλλά για διεθνή αμοιβαία κεφάλαια τα οποία διαχειριζόταν η εταιρεία του.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στην κατάθεση που έδωσε στο προξενείο έχει δηλώσει ότι είχε στείλει γράμμα στην προανακριτική με το οποίο ζητούσε να καταθέσει και μάλιστα δια ζώσης ενώ μίλησε και τηλεφωνικώς για αυτό με τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη επισημαίνοντάς του, όπως αναφέρει ο ίδιος, ότι θέλει να καταθέσει κανονικά, αλλά προφανώς του ετέθη θέμα εξόδων του ταξιδιού του, καθώς, όπως επισημαίνει «καταλαβαίνω τους οικονομικούς λόγους για τους οποίους καταθέτω τη στιγμή αυτή μέσω ερωτήσεων και τους σέβομαι απόλυτα, γιατί καταλαβαίνω πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα οικονομικά».

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα παραλάβει όλο το υλικό της δικογραφίας από την Προανακριτική, ενώ την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί να καταθέσουν οι ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου.