Σε καταδίκη της επίθεσης με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ προχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ.

«Εκφράζουμε την καταδίκη μας για τις επιθέσεις και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στην γιατρό που υπέστη εγκαύματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι «είναι χρέος όλου του πολιτικού κόσμου, να βάλει φραγμό στη βία και στην τρομοκρατία» παράλληλα ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στην τραυματισμένη ιατρό».

Την επίθεση καταδίκασε και η ΔΗΜΑΡ, ενώ τη γιατρό Ελένη Πλέσσα, μέλος του Τομέα Υγείας ΔΗΜΑΡ και τον σύζυγό της, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά την επίθεση στο γραφείο του κ. Σούρλα, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του κόμματος.

Ο Δ. Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Οποιοι και όποιες φαντασιώνονται ότι ταρακουνάνε το σύστημα με τις βομβίτσες και τα γκαζάκια τους, θα μπορέσουν ποτέ να σκεφτούν άραγε ότι οι παράπλευρες απώλειες των «ηρωικών» τους πράξεων είναι μόνο κάποιοι συνάνθρωποι;».

Εξάλλου, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, βουλευτής Β’ Αθηνών Β. Καπερνάρος, τόνισε ότι «η διέξοδος από την αδικία, τη δυστυχία και τον εξευτελισμό που έχει επιβάλει αυτή η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό είναι μόνο πολιτική».