Την άποψη ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ του σχεδίου νόμου που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και των προσθηκών στο ισχύον νομικό πλαίσιο που προτείνει η ΝΔ, εξέφρασε την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Eπί της ουσίας, δηλαδή στην ανάγκη καταπολέμησης του ναζισμού, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, στην καταδίκη κάθε βίαιου επεισοδίου με βάση τέτοια κριτήρια, δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Διαφωνία υπάρχει ως προς το απαιτούμενο εργαλείο. Η ΝΔ θεωρεί ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προσθήκες, βελτιώσεις και με την επικαιροποίησή του, είναι επαρκέστατο. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν διαφορετική άποψη. Πιστεύω, λοιπόν, ότι στη συζήτηση στη Βουλή θα έχουν την ευκαιρία, νηφάλια να δουν ποιο είναι το αποτελεσματικότερο εργαλείο», δήλωσε στο ραδιοσταθμό ALPHA 9,89 ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να «θυματοποιηθεί», να φανεί ότι θυματοποιείται η Χρυσή Αυγή». Και ο ίδιος προσέθεσε: «Βάσει του νόμου, συγκεκριμένες πράξεις κολάζονται. Έχουμε επαρκέστατο νομικό οπλοστάσιο και είναι θέμα εφαρμογής αυτών των διατάξεων. Με τη συμπλήρωση των αναφορών στο Ολοκαύτωμα, στις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών, γιατί κι εκεί η οικογένειά μου έχει το δυστυχές προνόμιο να έχει πληρώσει φόρο αίματος. Κατάγομαι από τη Μικρά Ασία. Από την 11μελή οικογένεια του παππού μου επέζησαν μόνο δύο», ανέφερε χαρακτηριστικά.