Το πρόσωπο της χθεσινής ημέρας ήταν η πεντάμορφη, τέταρτης γενιάς Ελληνίδα, Αντέλ Εξαρχοπούλου (ή «Εξαρχόπουλος» όπως την αποκαλούν στο εξωτερικό). Εμπνευσμένος από ένα κόμικς μυθιστόρημα, ο σκηνοθέτης του «Κους κους και φρέσκο ψάρι» βρίσκεται για πρώτη φορά στο διαγωνιστικό με τη «Ζωή της Αντέλ», που αφορά στην ερωτική αφύπνιση ενός δεκαπεντάχρονου κοριτσιού που ερωτεύεται… ένα άλλο με μπλε μαλλιά, δηλαδή τη Λιά Σεντού.

Οι ερωτικές σκηνές μεταξύ τους χαροποίησαν το κοινό που τα περιμένει κάτι τέτοια. Ε, ή ερωτικές σκηνές περιμένεις ή ακραίες σκηνές βίας σ’ ένα καλό φεστιβάλ! Πολλοί συζητούν το όνομα της Εξαρχοπούλου ακόμη και για βραβείο γυναικείας ερμηνείας. Και δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης Αμπντελαντίφ Κεσίς έχει εξάψει το ενδιαφέρον του Τύπου με μια άγνωστη ηθοποιό. Η ταινία πάντως έχει αγαπηθεί πολύ και έχει ήδη αγοραστεί από έλληνα διανομέα.

Μιλώντας για Ελλάδα, ο ελληνικής καταγωγής Αλεξάντερ Πέιν (Παπαδόπουλος) ενθουσίασε τους κριτικούς με το ασπρόμαυρο «Nebraska», ένα συγκινητικό road movie με πρωταγωνιστή τον παλαίμαχο Μπρους Ντερν στον ρόλο ενός ηλικιωμένου αλκοολικού που, πεπεισμένος πως έχει κερδίσει ένα υπέρογκο ποσό, πείθει τον γιο του να τον συνοδεύσει ώς την Νεμπράσκα για να διεκδικήσουν τα κέρδη του. Η μεταξύ τους σχέση, όμως, είναι γεμάτη σκοτεινά σημεία.

«Με τον Μπρους Ντερν εργάστηκα όπως ακριβώς και με τον Τζακ Νίκολσον στο «Σχετικά με τον Σμιντ»: Κάναμε παρέα! Για εβδομάδες βγαίναμε μαζί κουβεντιάζοντας για τα πάντα, πλην όμως της ταινίας. Για μένα το σημαντικότερο είναι να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ηθοποιούς σου…» δήλωσε ο σκηνοθέτης στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το χειροκρότημα.