Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας(ΞΕΕ).

Η υλοποίηση του προγράμματος δαπάνης 10 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από τον Νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013 με στόχο την μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΟΓΑ για 120 χιλ. δικαιούχους ύψους 27 εκατ. ευρώ που τρέχει ήδη.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης χαιρέτησε την απόφαση του κ. Βρούτση, τονίζοντας ότι η επανέναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, έστω και σε τόσο μικρή έκταση, υποδηλώνει τη σταδιακή επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι ο Κοινωνικός Τουρισμός ως θεσμός ειδικά σήμερα προσιδιάζει με σανίδα σωτηρίας για το χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Παράλληλα ο κ. Τσακίρης προσθέτει ότι η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου αποτελεί ανάσα για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα ιδιαίτερα από την ύφεση