«Απολύτως ηρωική» χαρακτήρισε ο Μπραντ Πιτ την απόφαση της Αντζελίνα Ζολί, να υποβληθεί προληπτικά σε διπλή μαστεκτομή λόγω του αυξημένου κινδύνου να νοσήσει στο μέλλον από καρκίνο.

«Έχοντας το προνόμιο να παρακολουθήσω την απόφαση αυτή, θεωρώ ότι η επιλογή της Αντζι, όπως και πολλών άλλων γυναικών που βρίσκονται στη θέση της, είναι απολύτως ηρωική» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπραντ Πιτ στην βρετανική εφημερίδα Evening Standard. «Μπορώ να πω ότι αυτή είναι μια ευτυχισμένη ημέρα για όλη την οικογένεια».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα USA Today, ο Πιτ δήλωσε επίσης «συναισθηματικά φορτισμένος» με όλα αυτά.

«Θα μπορούσε να μην είχε μιλήσει δημοσίως και δεν νομίζω ότι θα καταλάβαινε κανείς τι είχε κάνει καθώς είχε τόσο καλά αποτελέσματα. Αλλά για την ίδια ήταν πολύ σημαντικό να μοιραστεί την ιστορία της ώστε να καταλάβουν οι άλλοι ότι αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρομακτικό. Για την ακρίβεια, μπορεί να είναι μια εμπειρία που θα κάνει εσένα τον ίδιο πιο δυνατό αλλά και εμάς τους υπόλοιπους ακόμα πιο δυνατούς» δήλωσε ο 49χρονος ηθοποιός.

Στάθηκε ακόμη στο γεγονός ότι η Ζολί ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της τους τελευταίους δύο μήνες, ως ηθοποιός αλλά και ως πρέσβειρα καλής θέλησης της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

«Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου (όταν ολοκληρώθηκε η διπλή μαστεκτομή). Ηταν εβδομάδες μετά από μια πραγματικά μεγάλη εγχείριση» είπε.

Στο σπίτι τους, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, επινόησαν με τα έξι παιδιά τους έναν τρόπο ώστε να κάνουν λιγότερο επώδυνη τη διαδικασία. «Στήσαμε τη δική μας μικρή μονάδα μετεγχειρητικής αποκατάστασης που ήταν αρκετά διασκεδαστική. Μπορείς να μετατρέψεις όλο αυτό σε περιπέτεια».

Εχοντας πλέον αφήσει πίσω του όλα αυτά, ο Πιτ δεν στέκεται στις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να είχαν στην καθημερινότητά τους αλλά στο γεγονός ότι κατάφεραν να αποτρέψουν τα δυσάρεστα.

Χαρακτήρισε λοιπόν την εμπειρία αυτή «δύο συναισθηματικά φορτισμένους μήνες, υπέροχα εμψυχωτικούς».

«Είναι τόσο μεγάλη η ανακούφιση το να έχουμε αντιμετωπίσει όλο αυτό και να μην υπάρχει αυτό το φάντασμα πάνω από τα κεφάλια μας. Να ξέρουμε ότι δεν θα είναι κάτι που θα μας επηρεάσει πια. Το πιο πολύτιμο πράγμα για εμένα είναι η οικογένειά μου. Δεν θα καταφέρει να μου την πάρει αυτό» είπε.

Οσο για την στήριξη που της παρείχε ο σύντροφός της κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η 37χρονη ηθοποιός σχολίασε: «Είμαι τυχερή που έχω ένα σύντροφο που με στηρίζει και είναι τόσο τρυφερός. Σε οποίον έχει μια σύζυγο ή σύντροφο που περνάει κάτι παρόμοιο με το δικό μου, να γνωρίζετε ότι είστε μέρος της διαδικασίας και της αλλαγής. Ο Μπραντ ήταν συνεχώς στο πλευρό μου. Ξέραμε ότι ήταν το σωστό πράγμα για τα παιδιά μας. Μας έφερε ακόμα πιο κοντά».

Πηγές από το φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρουν ότι ο Πιτ και η Ζολί είναι έτοιμοι να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας μόλις εκείνη αναρρώσει πλήρως.