Μετά από τέσσερις συνεδριάσεις άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων για τις χρυσές μίζες με βασικό κατηγορούμενο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Νίκος Μαϊτός περιέγραψε στο δικαστήριο τη διαδρομή που ακολουθήθηκε μέχρις ότου το Νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέσα από υπεράκτιες και άλλες εταιρείες έφτασε στην κατοχή της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Ο μάρτυρας ανέλυσε τις γκρίζες ζώνες των επίμαχων συναλλαγών. Εκείνο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός πως το τίμημα από τις αγοραπωλησίες καταβάλλονταν πάντοτε σε μετρητά και εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου.

Και πρόσθεσε πωςότανγίνεται η αγορά το τίμημα δεν καταβάλλεται στους λογαριασμούς της πωλήτρια εταιρείας.

Πρακτική που δεν θεωρείται συνηθισμένη σε τέτοιου είδους συναλλαγές κατά τον μάρτυρα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον ρόλο όλων των φυσικών και νομικών προσώπων που ενεπλάκησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων με επίκεντρο την οικογένεια Τσοχατζόπουλου καταλήγοντας στο συμπέρασμα- όπως και στο πόρισμα του – οτι πίσω από τις εταιρείες αυτές κρύβονταν άλλα πρόσωπα από εκείνα που εμφανίζονταν στα χαρτιά.

Νωρίτερα, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι επιφυλάχθηκε για την αναγκαιότητα η μη της ενδεχόμενης κλήσης μαρτύρων πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ , όπως είχε ζητήσει ο Α. Τσοχατζοπουλος.

Τσοχατζόπουλος: «Πολιτική η δίκη μου»

«Πολιτική» χαρακτήρισε τη δίκη του ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους δικαστές είπε οτι δεν υπάρχει δωροδοκία, ενώ πρόσθεσε ότι την απόφαση για τις επίδικες συμβάσεις των εξοπλιστικών είχε λάβει το ΚΥΣΕΑ συλλογικά.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Τότε λόγω των Ιμίων η νέα κυβέρνηση Σημίτη ζήτησε να προχωρήσουμε σε συνολική ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων».

Ο πρώην υπουργός απέδωσε σε πολιτική σκοπιμότητα και τη σύλληψη της συζύγου και της κόρης του μέσα στο Πάσχα και σε περίοδο εκλογών. Οι εισαγγελείς της έδρας από την πλευρά τους, Γεωργία Αδειλίνη και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, αντιτέθηκαν στον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης που επιχειρεί να προσδώσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ πρότειναν να επιφυλαχθεί το δικαστήριο ως προς την κλήση και την εξέταση πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ.

«Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ερευνήσει πολιτικές αποφάσεις και πολιτικές ευθύνες. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τέτοιο ζήτημα δωροδοκίας για άλλο μέλος του ΚΥΣΕΑ δεν προέκυψε. Αν ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει στοιχεία μπορεί να τακαταγγείλει» είπε η κ.Αδειλίνη.

«Η δίκη είναι καθαρά ποινική . Με την απόφαση του το δικαστήριο θα πρέπει να διατυμπανίσει πώς πρέπει να πράττουν τα πολιτικά πρόσωπα που καλούνται να ασκήσουν εξουσία» πρόσθεσε ο κ.Παναγιωτοπουλος .

.