«Εχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρέωση να σέβονται τους κανόνες» είπε για τον Παναθηναϊκό ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου.

«Τόσο ο Παύλος όσο και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τους σεβόμαστε απόλυτα. Όμως τώρα που έχει αναλάβει η νέα γενιά, θα πρέπει να καταλάβει ότι οι κανονισμοί έχουν γίνει πολύ αυστηροί και θα πρέπει να τους σέβεται κάθε ομάδα».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους, είχε ξεχωριστό κεφάλαιο (λόγω και των ερωτήσεων) για τον Παναθηναϊκό.

«Να ξέρετε για πρώτη φορά συνέβη να έχουμε πρόβλημα και να συζητείται τόσο πολύ σε ένα συμβούλιο μόνο μια ομάδα. Δίνουμε μέγιστη προτεραιότητα στην ασφάλεια των θεατών και δεν θέλουμε να έχουμε τραγικά περιστατικά όπως παλαιότερα στο ποδόσφαιρο. Συνεπώς αυτό που έγινε στο ΟΑΚΑ με την υπερβολική συγκέντρωση του κόσμου ήταν επικίνδυνο.

Πλέον υπάρχει η δυνατότητα ακόμα και να αναβάλλουμε ή να ματαιώσουμε ένα παιχνίδι δέκα λεπτά πριν την έναρξή του αν χρειαστεί, σε περίπτωση που διακυβεύεται η ασφάλεια του κόσμου» τόνισε ο ισχυρός άντρας της Ευρωλίγκας που στάθηκε και στους κανόνες συμπεριφοράς:

«Το θέμα δεν είναι προσωπικό, δικό μου και ενόχλησε και απασχόλησε όλες τις ομάδες. Η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς. Εμείς δεν απειλούμε, ούτε αποβάλλουμε κάποιον από τη διοργάνωση. Το θέμα είναι να σκεφτούν οι ίδιοι αν θέλουν να είναι μαζί μας. Ως μέλος της Ευρωλίγκας, έχουν το δικαίωμα να ασκούν κριτική, αλλά και υποχρέωση να σέβονται τους κανόνες» τόνισε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σχετικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Όσον αφορά την επιλογή του Λονδίνου, παραδέχτηκε: «Θέλαμε να κάνουμε άνοιγμα στην βρετανική αγορά, γνωρίζοντας ότι εδώ ασχολούνται φυσικά κυρίως με το ποδόσφαιρο. Δεν θέλαμε η δική μας διοργάνωση να πέσει πάνω στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, αλλά υπήρχαν περιορισμένες ημερομηνίες. Μην ξεχνάτε ότι του χρόνου, που έχουμε οψιόν και πάλι για το Λονδίνο, αλλά δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένη, οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το φάιναλ φορ είναι 30 Μαϊου και 1 Ιουνίου, κάτι που βέβαια δεν μας αρέσει.Θα δούμε εάν θα παραμείνει η διοργάνωση εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο Μπερτομέου που δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα με τα εισιτήρια πολλά εκ των οποίων δόθηκαν πλέον σε εξευτελιστικές τιμές (15-30 ευρώ βρήκαν άνθρωποι εισιτήριο τις τελευταίες δύο μέρες!).

«Είναι μεμονωμένα περιστατικά, πιθανόν από εισιτήρια που είχαμε διαθέσει σε κάποια ιδρύματα για κοινωνικούς σκοπούς» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι προς το παρόν δεν καταργείται ο ανούσιος αγώνας για την 3η θέση. Δήλωσε ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από τη διαιτησία με εξαίρεση τον αγώνα Κάχα Λαμποράλ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ υπενθύμισε ότι Μπαρτσελόνα και Σιένα πήραν χαριστικά παράταση δύο χρόνων για να τακτοποιήσουν το θέμα με τα γήπεδά τους, ώστε να έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν (χρειάζονται κάποιες σημαντικές μετατροπές).