Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε και στο Λονδίνο πως δικαίως είναι ο αρχηγός του Ολυμπιακού. «Είμαι εδώ» φώναξε ο V-Span με την επιβλητική παρουσία του στη βράβευση για τον κορυφαίο παίκτη της χρονιάς, αλλά και στην τελευταία προπόνηση πριν από τον αποψινό ημιτελικό (ΕΤ1, NOVA1 19.00).

«Αποδείξαμε πως πέρυσι δεν έγινε τίποτα στην τύχη και αφού αποφορτιστήκαμε από την πίεση θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να επαναλάβουμε το κατόρθωμα» τόνισε με σιγουριά.

Αρχικά το πρωί ένιωθε άβολα μέσα στο κοστούμι του για τις ανάγκες της βράβευσης, αφού οι προπονητές των 24 ομάδων τον ανακήρυξαν ως τον κορυφαίο της χρονιάς. Ομως είχε απάντηση για κάθε ερώτηση και όταν του θύμισαν πως κάποιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν υποσχεθεί να ξυρίσουν το κεφάλι τους αν προκριθούν στον τελικό, ο Σπανούλης απάντησε με φυσικότητα: «Ο καθένας πορεύεται όπως νομίζει».

Το βραβείο το αφιέρωσε στους συμπαίκτες του, ενώ δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες του: «Θέλω πάντα να γίνομαι καλύτερος και δεν εξαρτάται από το αν θα πάρω ή όχι ένα βραβείο για το πώς προσπαθώ με τη δουλειά μου κάθε φορά να είμαι ψηλά» τόνισε ο Σπανούλης, που αποθέωσε και τον Νίκο Γκάλη ο οποίος είχε μιλήσει με πολύ καλά λόγια και για τον ίδιον. «Χάρις σε αυτόν τον παίκτη παίζουμε όλοι εμείς σήμερα μπάσκετ. Επρεπε να είχε τιμηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Θα πρέπει και άλλοι έλληνες αθλητές, όπως ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου να τιμηθούν με ανάλογο τρόπο» σημείωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού.