Σαφώς πιο άνετος ο Σπανούλης το απόγευμα, φορώντας την κλασική φόρμα του, έδειχνε ευδιάθετος και υπομονετικά απαντούσε σε κάθε ερώτηση. Οπως είναι φυσικό (μαζί με τον Πρίντεζη) αποτέλεσε πόλο έλξης για τα περισσότερα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

«Η φετινή μας πρόκριση στο φάιναλ φορ θεωρώ ότι ήταν πολύ πιο δύσκολη, όχι μόνο επειδή ήταν εξαντλητική και μεγάλη η χρονιά, αλλά και γιατί όλοι μάς περίμεναν στη γωνία ως πρωταθλητές Ευρώπης» τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που παραδέχθηκε ότι φέτος ήταν πιο έμπειρος στο να κάνει… ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του.

«Ημουν πιο ώριμος στο να διαβάζω το πώς με αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι και να το εκμεταλλεύομαι, δίνοντας περισσότερο ελεύθερο χώρο και ευκαιρίες στους συμπαίκτες μου. Γενικά νιώθω καλά και η επιβράβευση που έγινε στο πρόσωπό μου έρχεται μέσα από την ομάδα και την ομαδική δουλειά και αυτό με ικανοποιεί» τόνισε με νόημα.

Φυσικό ήταν οι περισσότερες ερωτήσεις να είναι για το πώς βλέπει τον ημιτελικό σε σχέση με τον περυσινό τελικό, αλλά ο Σπανούλης ήταν ξεκάθαρος: «Θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι από το περυσινό αφού οι ομάδες έχουν αλλάξει φιλοσοφία, έχουν διαφορετικούς προπονητές, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι διαφορετικοί παίκτες. Περιμένω σίγουρα όμως ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι» είπε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι ο Σπανούλης, που πήρε και δεύτερο βραβείο (ως μέλος της καλύτερης πεντάδας), είναι ο τρίτος Ελληνας μετά τον Παπαλουκά (το 2007) και τον Διαμαντίδη (το 2011) που κατακτά το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς. Εχει πάρει επίσης δύο φορές τον τίτλο του MVP του φάιναλ φορ το 2009 με τον Παναθηναϊκό και πέρυσι με τον Ολυμπιακό.