Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον πέρασε την πύλη του προπονητικού κέντρου του Κάρινγκτον δέκα λεπτά πριν από τις επτά το πρωί. Ο ίδιος κατευθύνθηκε στο γραφείο του και αμέσως άρχισε μια σειρά τηλεφωνημάτων στον απόηχο των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να παραιτείται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύστερα από είκοσι εξίμισι χρόνια. Η συνεχής πίεση αλλά και το πρόβλημα με το ισχίο που θα τον οδηγήσει στο χειρουργείο τον Αύγουστο ήταν οι αιτίες που ανάγκασαν τον Φέργκι να ρίξει τίτλους τέλους.

Οταν έφτασαν οι παίκτες της πρώτης ομάδας, τούς συγκέντρωσε στα αποδυτήρια και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Οι παίκτες παρακολουθούσαν αμίλητοι και σοκαρισμένοι για οκτώ λεπτά να τους μιλά ο σκωτσέζος μέντοράς τους. Ο Φέργκιουσον ήταν ο τελευταίος που εγκατέλειψε την αίθουσα σχεδόν υποβασταζόμενος από τον βοηθό του Μάικ Φίλαν. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους συνεργάτες του και όλο το προσωπικό του Κάρινγκτον, από τις γυναίκες που σερβίρουν τσάι μέχρι τις μαγείρισσες, για την απόφασή του να πέσουν τίτλοι τέλους.

Ο Φέργκιουσον δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν αναφερόμενος στη νέα εποχή της Γιουνάιτεντ είπε: «Πιθανόν αρκετοί από εσάς, κυρίως από το προπονητικό σταφ, πιθανόν να χάσατε τη δουλειά σας». Οταν ολοκλήρωσε την ομιλία του, εγκατέλειψε γρήγορα την αίθουσα εν μέσω χειροκροτημάτων και κλειδώθηκε στο γραφείο του. Το ατσάλι από το Γκόβαν είχε λυγίσει.