«Ευχαριστώ για όλα μπος!». Με αυτές τις τέσσερις λέξεις ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναγνώρισε στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον την καθοριστική συμβολή του στην ανάδειξή του σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου.

Αν και η απόφαση του Φέργκιουσον «να σφυρίξει το τέλος του αγώνα» ήταν αναμενόμενη, οι αντιδράσεις έδειξαν το ακριβώς αντίθετο. «Είμαι σε κατάσταση σοκ, έσκασε σαν βόμβα. Είμαι απογοητευμένος και πολύ λυπημένος. Πάντοτε έλεγε πως θα αποσυρθεί όταν κάτι στη ζωή του δεν θα πηγαίνει καλά και θα συμβαίνει κάτι που εμείς δεν γνωρίζουμε», είπε ο τερματοφύλακας του τρεμπλ του 1999 Πέτερ Σμάιχελ.

Πράγματι ο Φέργκιουσον δήλωνε πάντα πως μόνο λόγοι υγείας θα τον οδηγούσαν στην απόφαση να αποσυρθεί.

Στις δηλώσεις και ανακοινώσεις γύρω από το θέμα δεν έγινε καμία τέτοια αναφορά. Ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως θα υποβληθεί σε επέμβαση στο ισχίο τον Αύγουστο, ενώ τα συχνά ταξίδια με τα αεροπλάνα τού προκαλούσαν ρινορραγίες.

«Ο άνθρωπος είναι τεράστιος. Είμαι σοκαρισμένος. Τα όσα έχει κάνει είναι απίστευτα. Δεν πρόκειται να δούμε άλλον σαν αυτόν. Πριν από δύο εβδομάδες έλεγε πως θα μείνει για δύο ακόμα χρόνια. Ο τρόπος που μου συμπεριφερόταν ήταν σαν να ήμουν γιος του», δήλωσε ο άγγλος πρώην διεθνής Πολ Ινς, ενώ στην πατρική φιγούρα του Φέργκιουσον αναφέρθηκε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος επίσης οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης του στη γενναιοδωρία του Σκωτσέζου.