Θερμή επιστολή υποστήριξης προς το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη σχετικά με τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, απέστειλε ο πρόεδρος της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο  Χάνες Σβόμποντα.

Ο κ. Σβόμποντα εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς το δήμαρχο Αθηναίων, διότι κράτησε «σθεναρή στάση στην απόπειρα του ακροδεξιού εξτρεμιστικού κόμματος να διαχωρίσει την κοινωνία σε Έλληνες και μη».

Όπως επισημαίνει, «το να έχει κάποιος αμετακίνητη θέση απέναντι στον εξτρεμισμό είναι πολύ κρίσιμο, ακόμη περισσότερο σε περίοδο κρίσης και δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μου», αναφέρει.

Ο πρόεδρος της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας συμπληρώνει: «Η συνάντησή μας το περασμένο φθινόπωρο αποτέλεσε έμπνευση για εμένα και θα ήμουν ευτυχής να διατηρήσουμε επαφή. Είναι εξίσου απαραίτητο να πολεμήσουμε τόσο την κρίση όσο και τις εξτρεμιστικές τάσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Και καταλήγει: «Εκτιμώ πολύ τις προσπάθειές σας και τη θέση σας προς αυτήν την κατεύθυνση».

Απόφαση για απερίφραστη καταδίκη της απρόκλητης επίθεση κατά του Γιώργου Καμίνη, πήρε την Πέμπτη και το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ εκφράζει τη βούληση όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων ώστε η Πολιτεία να πάρει μέτρα για την πρόληψη ανάλογων περιστατικών και την προστασία των αιρετών της αυτοδιοίκησης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από