Η ίδια η μητρότητα είναι ίσως η μεγαλύτερη «πρόκληση» για τη Σακίρα. Μπορεί να κατάφερε να ακολουθήσει – με επιτυχία – πρόγραμμα διατροφής για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης, έπρεπε όμως παράλληλα να βάλει όρια για να αντεπεξέλθει στον ρόλο της εργαζόμενης μητέρας.

«Στην πορεία θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να μοιράσεις τον χρόνο σου» λέει η Σακίρα. «Είναι κι αυτό κομμάτι της μητρότητας».

Η 36χρονη τραγουδίστρια και ο σταρ του ποδοσφαίρου Ζεράρ Πικέ καλωσόρισαν το νέο μέλος της οικογένειας, τον Μίλαν Πικέ Μεμπάρακ, στις 22 Ιανουαρίου.

«Είναι τέλειος. Είναι τόσο ήρεμος. Αν και είναι σε επαγρύπνηση. Δείχνει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του. Ξέρει πότε κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο και πότε βγαίνει. Είναι το κάτι άλλο» λέει η Σακίρα που συχνά παίρνει μαζί της τον μικρό Μίλαν στα στούντιο της εκπομπής – τάλεντ σόου «The Voice».

Οταν η κουβέντα έρχεται στα κιλά της εγκυμοσύνης, η Σακίρα θυμάται πόσο πολύ πιέστηκε για να απαλλαγεί από αυτά.

«Οι μαμάδες μας νομίζω πως ήταν πιο χαλαρές με αυτό το θέμα. Ομως τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά. Δεν μου δόθηκε το χρονικό περιθώριο για να αδυνατίσω. Είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα σε αυτόν το χώρο» λέει.«Εχω όμως πολύ δρόμο μπροστά μου. Πρέπει να χάσω μερικά ακόμα κιλά».