Οι προπονητές, συνηθίζουν πριν από τις μεγάλες διοργανώσεις, να επιχειρούν να χαλαρώσουν τους παίκτες τους με κάθε τρόπο. Ο καλύτερος για τον Πρωταθλήτη Ευρώπης Ολυμπιακό, ήταν η πτήση προς το Λονδίνο, το απόγευμα της Τετάρτης σε ένα αεροπλάνο γεμάτο με παιδικά χαμόγελα και όμορφες εικόνες.

Οι παίκτες με τις οικογένειές τους, ταξίδεψαν για τη βρετανική πρωτεύουσα, όπου την Παρασκευή, στην Ο2 arena θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους κόντρα στον πιο βασικό…σφετεριστή του θρόνου, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας, λίγο πριν απομονωθεί στο ξενοδοχείο της ομάδας, μαζί με τους παίκτες του, είχε την ευκαιρία να χαλαρώσει με την μικρή του κόρη, διαβάζοντάς της το αγαπημένο της παραμύθι, ενώ ο Είσι Λο, προσπαθούσε να πείσει την δική του να ακούσει την αγαπημένη του μουσική, μέσω των καινούργιων ακουστικών που χάρισε στους συμπαίκτες του ο Κάιλ Χάινς.

Ο γιός και η κόρη του Μίλαν Τόμιτς, είχαν κάνει τη δική τους παρέα με τις κόρες του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστου Σταυρόπουλου σε μια ιδιαίτερα οικογενειακή πτήση, που ήταν το καλύτερο τονωτικό πριν το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση των κεκτημένων για την ομάδα του Πειραιά.

«Σαφώς και οι πιθανότητες πριν από τον ημιτελικό είναι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που είναι και το φαβορί για τον τίτλο. Όμως και εμείς είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και θέλουμε να παίξουμε καλά στον ημιτελικό και εάν μπορέσουμε να νικήσουμε. Βασικά είναι ένα παιχνίδι μακριά από το ΣΕΦ, και σε έδρες μακριά από τη δική μας έχουμε παρουσιαστεί ιδιαίτερα σοβαροί και συγκεντρωμένοι» τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που στάθηκε ιδιαίτερα στην ψυχολογία: «Χωρίς πίεση πλέον ο στόχος είναι να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε στην ψυχολογία μας ώστε να είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ έμπειρη ομάδα, με έμπειρο προπονητή και παίκτες έχοντας όλοι πολλά φάιναλ φορ στο παλμαρέ τους. Μπορούν να το διαχειριστούν, είναι το φαβορί και για τον ημιτελικό και για όλη την Ευρωλίγκα αλλά και εμείς θέλουμε μέσα στο παιχνίδι να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού που θα δει σήμερα τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να προσπαθεί να προπονηθεί απέφυγε να μιλήσει για προσωπική δικαίωση: «Δεν υπάρχουν προσωπικές ερωτήσεις στον ομαδικό αθλητισμό και δεν αισθάνομαι δικαιωμένος. Εμείς είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, κάτι που μας κάνει όλους χαρούμενους. Για μένα δεν είναι τίποτε παραπάνω ή τίποτε λιγότερο» κατέληξε, έχοντας τον δικό του…καημό (ως φανατικός φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) από την αποχώρηση του Αλεξ Φέργκιουσον, τον οποίο χαρακτήρισε προπονητή του αιώνα !

Από την πλευρά του ο Κώστας Σλούκας, τόνισε πως ο εφετινός ημιτελικός δεν θα έχει καμία σχέση με τον περσινό τελικό:

«Είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλοι. Τόσο αυτοί, όσο και εμείς έχουμε αφήσει στην άκρη τι έγινε πέρσι. Και οι δύο θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό. Θεωρώ πως κλειδί θα αποδειχθεί το ποια ομάδα θα έχει τον έλεγχο του ρυθμού, ενώ εμείς δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να ξεφύγουν στο σκορ, όπως πέρυσι. Αν μπορέσουμε να τρέξουμε θα είναι πλεονέκτημα για μας, αλλά γενικά είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τον ημιτελικό».