Προπονητές και παίκτες του Ολυμπιακού ζουν σε ρυθμούς…Λονδίνου και ήδη στην πρώτη και τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν το φάιναλ φορ, το προπονητικό τιμ παρουσιάστηκε με συλλεκτικές κούπες της ομάδας για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.

Ήπιαν στην υγεία της ομάδας (ότι πιο σημαντικό και στον αθλητισμό) και ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργος Μπαρτζώκας αφιέρωσε τις πρώτες του σκέψεις για το φάιναλ φορ:

«Η μεγάλη πίεση θα είναι στους αντιπάλους μας, αλλά και εμείς δεν θα πάμε χαλαροί, αλλά έτοιμοι για όλα. Aν πάρουμε ως δεδομένο πως θα υπάρχει μαχητικότητα, αυτό που θα ήθελα από τους παίκτες μου είναι να υπάρχει ηρεμία, αποφασιστικότητα και συγκέντρωση. Φυσικά θα παίξει μεγάλο ρόλο και το ένστικτο τους, διότι εκείνοι παίρνουν τις αποφάσεις κατά την διάρκεια των παιχνιδιών» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός που συμφώνησε απόλυτα με τον Ιταλό ομοσπονδιακό Αντρέα Τρινκιέρι, που τόνισε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν…αυγά.

«Οι παίκτες έδειξαν χαρακτήρα, για να το πω πιο εκλεπτυσμένα. Και το έχουν δείξει πάρα πολλές φορές. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το 5ο ματς με την Αναντολού Εφές στο γήπεδό μας. Εκεί που όπως ακούσαμε χρειάστηκε ακόμα και γιατρός για έναν φίλαθλο, δείγμα το πόσο ψυχοφθόρο ήταν το παιχνίδι και όμως οι παίκτες ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό».

Όσον αφορά τη μεγάλη αντίπαλο της ομάδας του στον ημιτελικό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο κόουτς Μπαρτζώκας ήταν απόλυτος: «Δεν περιμένω ότι θα έρθουν με όπλα και τάνκς για…εκδίκηση. Είναι μεγάλη ομάδα και με εξαιρετικούς παίκτες, αν και έχουμε ξαναπεί ότι τα μπατζετ δεν παίζουν μπάσκετ.

»Έχει έμπειρους παίκτες από την Ευρωλίγκα και πολύ έμπειρο προπονητή. Δεν έχει τρωτά σημεία φανερά αλλά είναι μια ομάδα που κερδίζεται και έχουμε αρκετές πιθανότητες να νικήσουμε. Δεν μπαίνω στη λογική να συγκρίνω τις δύο ομάδες, αφού αυτή είναι μια οπτική για τους δημοσιογράφους, αλλά όχι για τους παίκτες».

Όσο για τη δήλωση που κυκλοφόρησε του Ετόρε Μεσίνα, πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εύκολα ή δύσκολα θα περάσει (αν και ο Ιταλός έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού και του Σπανούλη) ο κόουτς των Πρωταθλητών φάνηκε ικανοποιημένος:

«Μακάρι να μας υποτιμήσουν αν και δεν το βλέπω. Πάντα από την αρχή της σεζόν διάβαζα ανάλογες δηλώσεις και ξέρετε το έχω και για γούρι να μας υποτιμούν λίγο. Μία ήταν ο Σαβάνοβιτς που έλεγε ότι θα ξυρίσει το κεφάλι του εάν η Εφές περάσει στο φάιναλ φορ.

Νωρίτερα ο Σαν Εμετέριο δύο φορές δήλωσε πως η ομάδα του, η Κάχα Λαμποράλ θα κέρδιζε σίγουρα, αλλά και ο γενικός διευθυντής της Εφές Εγκίν Οζερχούν τα ίδια έλεγε, αλλά εγώ είδα άλλα αποτελέσματα».

Ο μικρός μεγάλωσε

Το βραβείο του ανερχόμενου αστεριού της Ευρωλίγκας («Rising Star Trophy») βρήκε κάτοχο για εφέτος και είναι (για πρώτη φορά) Έλληνας.

Ο Κώστας Παπανικολάου, ανακηρύχθηκε λοιπόν από τη διοργανώτρια αρχή κορυφαίος και θα πάρει το βραβείο που δίνεται στον καλύτερο ανερχόμενο παίκτη κάθε σεζόν, κάτω των 23 ετών.

Η Ευρωλίγκα τον χαρακτήρισε λοιπόν ως τον κορυφαίο νέο παίκτη στην διοργάνωση για τη σεζόν 2012-2013 και μάλιστα τον αναφέρει και ως έναν από τους μεγάλους ήρωες του περσινού άθλου του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Πέρυσι είχε κερδίσει ο Νίκολα Μίροτιτς της Ρεάλ Μαδρίτης το συγκεκριμένο έπαθλο, το οποίο θα απονεμηθεί στον φόργουορντ των Πειραιωτών σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Final-Four του Λονδίνου.