Την διαγραφή του 41χρονου γερουσιαστή της περιφέρεια της Ρώμης Μαρίνο Τζερμάνο Μαστράντζελι αποφάσισαν τα μέλη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), εξαιτίας της συμμετοχής του σε ένα τηλεοπτικό τοκ-σόου.

Οπως είναι γνωστό, το Κίνημα του Μπέπε Γκρίλο απαγορεύει ρητά στα μέλη του να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, διότι θεωρεί ότι διαστρεβλώνουν τα μηνύματά του. Οι συνεντεύξεις σε εφημερίδες και δελτία ειδήσεων πάντως επιτρέπονται...

Ο Μαστράντζελι εμφανίστηκε σε εκπομπή διαλόγου στο Canale5 -που ανήκει μάλιστα στον όμιλο Μπερλουσκόνι- και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο του Κινήματός του.

Οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S αποφάσισαν την παράδοση του «κατηγορούμενου» στην κρίση των μελών του κόμματος, που κλήθηκαν να αποφανθούν σε μια ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου: σε σύνολο 19.341 ψηφισάντων, το 88% τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του Μαστράντζελι.

«Με όλα τα προβλήματα που έχει η χώρα, οι συνάδελφοί μου έκριναν σκόπιμο να ασχοληθούν με την παρουσία μου σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Το θεωρώ ασύλληπτο... Μέσα μου, θα συνεχίσω να ανήκω πάντα στο M5S», δήλωσε ο διαγραφείς γερουσιαστής, που πλέον προσχωρεί στην άτυπη κοινοβουλευτική ομάδα των ανεξάρτητων.

«Πρόκειται για την διαδικτυακή έκδοση της Ιεράς Εξέτασης», σχολίασε καυστικά μέσω Twitter η δημοτική σύμβουλος της Μπολόνιας Φεντερίκα Σάλσι, η οποία επίσης είχε διαγραφεί από το M5S πέρυσι εξαιτίας της συμμετοχής της σε πολιτική εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La 7.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από