«Να βάλουμε τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής», επισήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά με αφορμήτις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τους δημοσίους υπαλλήλους και τον κατώτατο μισθό καθώς ,όπως, είπε «αποδείχθηκε πόσο ψεύτες, υποκριτές και αδίστακτοι είναι αυτοί που μας κυβερνάμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων είναι πρόγευμα για όσα θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο πελατειακό ρουσφετολογικό κράτος, «όπου πλέον θα καλύπτουν βασικές ανάγκες σε νοσοκομεία, σε δήμους, σε σχολεία από ωφελούμενους και όχι εργαζόμενους των 400 ευρώ, τους οποίους θα προσλαμβάνουν με διαδικασίες αδιαφανείς».

«Γι αυτό σκοτώνονται το τελευταίο διάστημα … Γι αυτό ανάγκασαν τον κ. Κικίλια σε παραίτηση», παρατήρησε αναφερόμενος στην αντικατάσταση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Το μόνο που τους νοιάζει, πρόσθεσε, είναι «ποιος θα οργανώνει το νέο ρουσφετολογικό κράτος του εξευτελισμού στο δημόσιο τομέα».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να μπει ένα τέρμα σε αυτόν τον κατήφορο», επισημαίνοντας, πως «σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν χειρότερα».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ. Τσικρικάς υποστήριξε ότι «με τον αγώνας μας δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθούν τελείως οι δημόσιες υπηρεσίες και να απαξιωτθούν τα κοινωνικά αγαθά».

Παράλληλα ο κ. Τσικρικάςκάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την προπαγάνδα για τον δήθεν υπέρογκο -όπως είπε- δημόσιο τομέα.