«Η γαλλογερμανική σχέση είναι ουσιώδης για μας» δήλωσε εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ στον απόηχο των επικρίσεων του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος εις βάρος της γερμανίδας Καγκελαρίου.
Οι αναταράξεις στο εσωτερικό της Γαλλίας συνεχίζονται, πάντως, από το σχέδιο κειμένου που διέρρευσε στον Τύπο προκαλώντας αμηχανία και ενόχληση στο Βερολίνο αλλά και ερωτηματικά ως προς την σχέση του Σοσιαλιστή γάλλου Προέδρου με το περιεχόμενό του. Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο φάνηκε να ερίζει για την αναγκαιότητα μιας σύγκρουσης με το Βερολίνο. «Συζήτηση ναι, φιλονικία όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρχεται μια χώρα σε αντιπαράθεση με μιαν άλλη» δήλωσε. «Μη εποικοδομητική» χαρακτήρισε τη συζήτηση και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο ηγέτης των γερμανών Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.  «Το να λες ότι η Μέρκελ ευθύνεται αποκλειστικά για τη λιτότητα τής δίνεις μια εξουσία που δεν έχει εξ ορισμού» τόνισε. «Η συζήτηση πρέπει να γίνει, αλλά η σύγκρουση με το Βερολίνο είναι στείρα» πρόσθεσε ο πάλαι ποτέ Κόκκινος Ντάνι.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ