Κρίσιμη θα είναι η Μεγάλη Τετάρτη για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς ο μοναδικός υποψήφιος επενδυτής, η Emma Delta, καλείται να υποβάλει βελτιωμένη οικονομική προσφορά.

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρέθηκε την Μεγάλη Τρίτη, για να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, και με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη, ο Τσέχος Γίρι Σμετς, ένας εκ των δύο μετόχων της Emma Delta.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλομέτοχος του ελληνοτσεχικού fund εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς το αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ να αυξηθεί το προσφερόμενο τίμημα κοντά στα 700 εκατ. ευρώ.

Το σχήμα έχει προσφέρει αρχικό τίμημα 622 εκατ. ευρώ, αλλά ο ανεξάρτητος αποτιμητής έχει ορίσει κατ’ ελάχιστον τα 650 εκατ. ευρώ.

«Είμαι αισόδοξος ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Τους ζητήσαμε να ανεβάσουν την τιμή και αναμένουμε την απάντησή τους αύριο», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Σε συνέντευξή του, ωστόσο, στην τσέχικη εφημερίδα Hospodárske Noviny, ο τσέχος μέτοχος του fund διεμήνυσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για αύξηση του τιμήματος. «Δεν θα επιτρέψουμε να μας σπρώξουν κάπου που δεν θέλουμε να πάμε» ανέφερε χαρακτηριστκά.

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει την Μεγάλη Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, οπότε και θα αποφασίσει για την τελική προσφορά.