Περισσότερους ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού στην 11άδα θέλει ο Γιάννης Αναστασίου και μάλιστα σε κάποιους από αυτούς, θα δώσει ηγετικό ρόλο.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές στους οποίους θέλει να «χτίσει» ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού είναι ο Χάρης Μαυρίας, ο οποίος θα πουληθεί μόνο στην περίπτωση που η πρόταση είναι μεγάλη. Από εκεί και πέρα, ο Διαμαντής Χουχούμης, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, ο Στέφανος Καπίνο και ο Κώστας Αποστολόπουλος είναι κάποιοι από τους παίκτες που αναμένεται να τους δοθεί πολύ μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής. Ειδικά ο τελευταίος είναι ένα από τα νέα στοιχήματα της διοίκησης των Πρασίνων, που θεωρεί ότι ο 20χρονος έχει πολλά να δώσει στην επίθεση.

Αυτά τα νέα παιδιά δεν είναι οι μόνοι που αναμένεται να έχουν πιό ενεργό ρόλο στο νέο Παναθηναϊκό. Ο Χρήστος Δώνης και ο Γιάννης Σταματάκης είναι άλλοι δύο που δεν αποκλείεται εφόσον έχουν την ανάλογη εξέλιξη να πάρουν χρόνο συμμετοχής, ενώ τα ταλέντα που βρίσκονται στον προθάλαμο της μεγάλης ομάδας δεν τελειώνουν (Κουσίδης, Γιαννιτσάνης κ.α.). Αυτό που θέλει ο Αναστασίου είναι να προωθήσει σωστά αυτά τα παιδιά χωρίς να τα «κάψει» και για αυτό σε κάθε θέση θέλει να υπάρχουν έμπειροι και ικανοί ποδοσφαιριστές, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα για τους νέους και να μην πέσει όλο το βάρος πάνω τους. Ο Αναστασίου θέλει να τελειώσει γρήγορα μία-δύο μεταγραφές κυρίως ξένων και αν είναι δυνατό, να έχει έτοιμο το ρόστερ μέχρι τις 10-15 Ιουνίου.

Φιλικό παιχνίδι θα δώσει την Μ. Τετάρτη (1/5, 16.00) ο Παναθηναϊκός στην Κύπρο, κόντρα στην Ομόνοια στο ΓΣΠ.