Διαφήμιση για το μπάσκετ στην Περιβόλα, την Κυριακή το απόγευμα με τον Απόλλωνα Πάτρας να παίρνει μεγάλη νίκη 87-83 στην παράταση επί του ΠΑΟΚ εξασφαλίζοντας θέση στα πλέι οφ!

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής, η ομάδα της Πάτρας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και με 16 πόντους (46-30 στις αρχές της 3ης περιόδου) και ισοφαρίστηκε με τρίποντο του Ντίνου Νικολόπουλου στα 15’’ (71-71 κανονικός αγώνας) πήρε μεγάλη νίκη στο έξτρα πεντάλεπτο.

Με τρεις σωματοφύλακες τους Νίκο Αργυρόπουλο (20π., 4/5 τρίπ.), Ερικ ΜακΚόλουμ (18π., 5 ασίστ), και Βλάντιμιρ Πέτροβιτς (18π., 8 ριμπ.) οι Πατρινοί άντεξαν στην πίεση του «δικεφάλου» που είχε κορυφαίους τον Κώστα Χαραλαμπίδη με 24 πόντους και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο με 15 (και 13ρ.).

«Ήταν σπουδαία νίκη γιατί μετά την εξασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία, με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα θα είναι και στα πλέι οφ. Είναι σημαντικό αυτό που κάναμε, αν αναλογιστούμε πώς ξεκινήσαμε πέρσι τον Ιούλιο. Συγχαρητήρια σε όλους, στη διοίκηση, στους συνεργάτες μου, στους παίκτες, που δεν παρασυρθήκαμε, αλλά δουλέψαμε σκληρά για την ομάδα» τόνισε ο τεχνικός του Απόλλωνα Πάτρας Νίκος Βετούλας μετά τη μεγάλη νίκη, ενώ και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος αποθέωσε τους Πατρινούς:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι τρίτη φορά φέτος στην Πάτρα, σε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο, με πολλά παιδάκια, οικογένειες και ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Είναι πολύ καλό και έτσι πρέπει να γεμίζουν τα γήπεδα. Συγχαρητήρια στον Απόλλωνα, που είναι καλή ομάδα, το έδειξε σε όλο το πρωτάθλημα φέτος και έδειξε στοιχεία ομάδας που μάχεται στο γήπεδο».

Απόλλωνας Π. (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 18 (5 ασίστ), Αργυρόπουλος 20 (4), Καπερώνης, Γκραντ 12 (1 τρίπ., 6 ριμπ.), Λιανός, Πέτροβιτς 18 (4 τρίπ., 8 ριμπ.), Πελεκούδας, Λιμπέρης, Κλάιμπερ 12 (1), Ζαφείρης, Τέρνερ 7, Κρόλο.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χάτσερ 8, Κασελάκης 2, Χαραλαμπίδης 24 (1 τρίπ., 5 ασίστ), Θεοδωράκος, Δέδας 13 (3), Μαργαρίτης 8 (3 κλεψ.), Παπαδόπουλος 15 (13 ριμπ.), Νικολόπουλος 9 (1), Καλλές 4, Χρυσικόπουλος, Αμπάρας.