Ο Αστέρας Τρίπολης με το 2-0 που πέτυχε το Σάββατο στο γήπεδό του επί του ΠΑΟΚ εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος πρώτη φορά στην ιστορία του. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης εξασφάλισε τη δυσαρέσκεια του Ιβάν Σαββίδη και του κόσμου του Δικεφάλου, ο Γιώργος Δώνης εξασφάλισε την απόλυση (παραίτηση;) του, ενώ οι ποδοσφαιριστές της ομάδας εξασφάλισαν ακόμη ένα αρνητικό πρόσημο στα δελτία ελέγχου τους ενόψει των κρίσεων του καλοκαιριού.

Ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πάρει τις αποφάσεις του, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των φιλάθλων είναι αδύνατο να παραμείνει στην ομάδα. Οι Βρύζας και Γεωργιάδης προπηλακίστηκαν κατά την επιστροφή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ η αποστολή με τον Γιώργο Δώνη φυγαδεύτηκε από το αεροδρόμιο Μακεδονία όπως έγινε και στο γήπεδο της Τρίπολης μετά το τέλος του αγώνα. Μια λύση για τα παιχνίδια των πλέι οφ είναι να καθήσει στον πάγκο ο Γιώργος Γεωργιάδης, ενώ χθες ακουγόταν έντονα το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως αντικαταστάτη του Γιώργου Δώνη.

Αύριο Τρίτη, είναι προγραμματισμένη η επόμενη προπόνηση του Δικεφάλου. Ο Γιώργος Δώνης χθες δεν σήκωνε το τηλέφωνό του, ενώ οι συνεργάτες του δήλωναν άγνοια για τις προθέσεις του.

Η πρόκριση του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ήταν δίκαιη με βάση την απόδοσή του στους δύο ημιτελικούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής του σαββατιάτικου αγώνα ο Ουσέρο, που πέτυχε τα δύο γκολ στο 60′ και στο 86′. Μοναδική καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση του Σαββάτου ήταν το δοκάρι του Λόρενς στο 31′.

Καλή ήταν η διαιτησία του Σπάθα (Πειραιά). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι: Κουρμπέλης, Κοντοές, Ολίσε, Κάτσε.

Αστέρας Τρίπολης: Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Ουσέρο (88′ Ουρτάδο), Κοντοές, Ναβάρο (40′ Καλαντζής), Ντε Μπλάσις, Ράγιος, Περόνε (81′ Αλβάρεζ).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46′ Ετο), Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Λίνο, Κάτσε (69′ Ολίσε), Λάζαρ (78′ Φωτάκης), Λόρενς, Καμαρά, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.