«Τα σημάδια είναι θετικά, καθώς βλέπω πολύ κόσμο που δεν είχε καν την Ελλάδα πέρσι στην ατζέντα του, τώρα να κοιτάει με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Σε λίγους μήνες, θα αποφασίσουν πάρα πολλοί να επενδύσουν» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης περιγράφοντας ένα αισιόδοξο μέλλον για την ελληνική οικονομία, το οποίο όμως, όπως είπε πρέπει να περάσει μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις: «Αν δεν γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, πώς θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας;» αναρωτήθηκε.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Στέλιος Σταυρίδης είπε ότι «είμαστε ακόμη στην αρχή μιας πορείας προς την ανάπτυξη, τη σταθεροποίηση και την απόκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών» και ως παράδειγμα ανάκτησης αυτής της εμπιστοσύνης ανέφερε τον ΟΠΑΠ. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και θα δώσουμε ένα θετικό μήνυμα στις αγορές (με τον ΟΠΑΠ)» δήλωσε.

«Πρόβλημα» με τη ΔΕΠΑ

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παραδέχθηκε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ παρουσιάζει προβλήματα. «Με τη ΔΕΠΑ, έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα με την απελευθέρωση ενέργειας, καθώς ο ένας χρωστάει στον άλλον. Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης με τους υποψήφιους αγοραστές. Είναι μέσα και τα ΕΛΠΕ, που έχουν ένα σοβαρό ποσοστό και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι τις 10-15 Μαΐου».

Ο Στέλιος Σταυρίδης προέβλεψε πάντως ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ «θα ολοκληρωθεί μέσα στο Μάιο».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε ότι για επενδύσεις στην Ελλάδα «υπάρχειμεγάλο ενδιαφέρον και από Κινέζους και από Ρώσους και από Ευρωπαίους. Εμείς, ως ΤΑΙΠΕΔ, καλοδεχόμαστε όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα. Οι Κινέζοι έχουν μια σημαντική παρουσία στον Πειραιά. Καθένας ζητάει κάτι στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, αλλά εμείς πρέπει να δούμε τι συμφέρει συνολικά τη χώρα», δήλωσε.