Οι δυο βουλευτές της Νέας Μέρας Ν. Σταυρογιάννης και Γ. Κουράκος καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Κασαπίδης, κάλεσα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – και ιδιαίτερα όσους διετέλεσαν υπουργοί στην δεύτερη περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή – να απαντήσουν εάν αποδέχονται την αιτιολογική έκθεση του σημερινού πολυνομοσχεδίου όπου – σύμφωνα με τους τρεις βουλευτές- αναφέρεται ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν στο ύψος του 15,6%.

Σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών βουλευτών, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα σημάνει και την ακύρωση των στοιχείων που έδινε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2009 και επιβεβαίωση των δηλώσεων των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου για το έλλειμμα, τις οποίες -σύμφωνα με τους ίδιους- διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ.

«Εμείς καταψηφίζουμε το πολυνομοσχέδιο και θέτουμε τα εξής ερωτήματα» λένε, προσθέτοντας: «Η Κυβέρνηση Σαμαρά επιβεβαιώνει το έλλειμμα του 15,6% για το 2009;»

Οι τρεις βουλευτές εξαπολύουν σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι «έχει χάσει κάθε ιδεολογικό προσανατολισμό, κάθε ηθική δέσμευση και πολιτική πρωτοβουλία» και καταλήγουν:

«Είναι απορίας άξιο με ποιο τρόπο θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά όσοι κατείχαν υπουργικές θέσεις, το σημερινό πολυνομοσχέδιο στην αιτιολογική έκθεση του οποίου αναφέρεται το έλλειμμα του 2009 στο ύψος του 15,6%.

Τελικά ακυρώνουν οι ίδιοι βουλευτές και υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας τα στοιχεία που έδιναν στη δημοσιότητα το 2009;

Επιβεβαιώνουν τις δηλώσεις Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα του 2009 που διέψευσε η πλειοψηφία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ;»