Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε κοντά στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ένα εξάρτημα από αεροπλάνο που προέρχεται, κατά πάσα πιθανότητα, από ένα εκ των δυο αεροσκαφών, που συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 2001.

«Μέρος του συστήματος προσγείωσης, το οποίο φαίνεται να προέρχεται από τα αεροπλάνα που χτύπησαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, βρέθηκε σφηνωμένο μεταξύ δύο κτιρίων στο κάτω Μανχάταν», είπε ότι ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πολ Μπράουν.

Το εξάρτημα του αεροσκάφους βρέθηκε στην οδό Παρκ Πλέις 51 μεταξύ δύο χαμηλών (2 και 3 ορόφων) κτιρίων κτισμένων σε απόσταση μόλις ενός μέτρου το ένα από το άλλο. 

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι το κομμάτι από το αεροπλάνο έχει ευδιάκριτο αριθμό πλαισίου της Boeing.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε το μέγεθος του ευρήματος, αλλά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ανέφερε ότι είναι περίπου 1,5 μέτρα.

Ο χώρος μεταξύ των δύο κτιρίων είναι εξαιρετικά στενός, και αυτό εξηγεί κατά κάποιο τρόπο γιατί το συγκεκριμένο τμήμα του αεροσκάφους είχε ξεφύγει από τους ερευνητές, για σχεδόν 12 χρόνια.

Η αστυνομία «δημιούργησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από την περιοχή, όπως στις σκηνές εγκλήματος, και έχει περιορίσει την πρόσβαση», δήλωσε ο κ. Μπράουν.

Αυτό το κομμάτι του αεροπλάνου ανακαλύφθηκε τυχαία μετά από έλεγχο στο πίσω μέρος κτιρίου στο Μανχάταν, κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη του.

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σκοτώθηκαν 2.753 άνθρωποι όταν δύο αεροπλάνα στα οποία επέβαιναν μέλη της Αλ Κάιντα έπεσαν στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από