Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εργασίες που ξεκίνησε η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στο δάσος για τη διάνοιξη δρόμων πραγματοποίησαν κάτοικοι της Χαλκιδικής στην τοποθεσία Καλογερικό που βρίσκεται κοντά στις Σκουριές.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για παράνομη υλοτόμηση και επισημαίνουν ότι ζήτησαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας τις σχετικές άδειες. Από την πλευρά τους εκπρόσωποι της εταιρείας επισημαίνουν ότι οι εργασίες που εκτελούνται είναι νόμιμες.

Οι κάτοικοι αποχώρησαν από το σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί αφού έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, πιθανότατα στην εισαγγελία Πολυγύρου, παρουσία εκπροσώπων της αστυνομίας, της εταιρείας, των κατοίκων και του δασαρχείου, με αντικείμενο τις άδειες που απαιτούνται για την εκτέλεση εργασιών στο δάσος.

Νωρίτερα, στο σημείο της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένταση με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας.

ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κωνσταντίνος Γεωργαντζής υποστήριξε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι οι εργασίες που εκτελούνται είναι νόμιμες και ότι η εταιρεία όχι μόνο δεν έχει τίποτε να αποκρύψει, αλλά δικαιώθηκε και από το Συμβούλιο της Επικρατείας σε όλα τα ζητήματα.