Ο 58χρονος Ντομένικο Τριμπόλι, ένας από τους πλέον καταζητούμενους μαφιόζους στην Ιταλία, που φέρεται ως επικεφαλής ενός σημαντικού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών, συνελήφθη στην Κολομβία, ανακοινώθηκε σήμερα από τη διεθνή οργάνωση αστυνομιών Interpol.

Ο Τριμπόλι συνδέεται με την μάφια της Ντράγκετα στην Καλαβρία και το κέντρο της παράνομης δραστηριότητάς του απλωνόταν στην περιφέρεια Νατίλε ντι Καρέρι, στο νότιο άκρο της Καλαβρίας.

«Είναι ύποπτος ως επικεφαλής μίας εγκληματικής οργάνωσης, που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ιταλία, που αφορούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και χασίς», προστίθεται στην ανακοίνωση της Interpol.

Ο Τριμπόλι λειτουργούσε ως ενδιάμεσος του καρτέλ ναρκωτικών του Μεντεγίν, στην Κολομβία, και συμμοριών οργανωμένου εγκλήματος της Καλαβρίας.

Η σύλληψη του μαφιόζου ήταν αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας των κεντρικών γραφείων της Interpol στην Κολομβία και τη Ρώμη, που έδρασαν σε στενή συνεργασία και με την μονάδα των καταζητούμενων φυγόδικων στην έδρα της αστυνομικής οργάνωσης στη Λιόν της Γαλλίας.

Χάρις στις πληροφορίες που προσέφερε η ιταλική αστυνομία, η αντίστοιχη Kολομβιανή κατόρθωσε να οργανώσει την παρακολούθηση του Τριμπόλι, να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει, ανακοίνωσε η Interpol. O Τριμπόλι αντιμετωπίζει στην Ιταλία ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ