Η Αμπι και η Μπρίτανι Χένσελ είναι σιαμαίες αλλά αποφασισμένες να ζήσουν μία φυσιολογική και δραστήρια ζωή ανάλογη με αυτή των 20χρονων συνομηλίκων τους.

Σπούδασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο, κάνουν σπορ, ταξιδεύουν, οδηγούν αυτοκίνητο και εργάζονται σήμερα ως δασκάλες, χωρίς να τους λείπει το χιούμορ.

«Θα παίρνουμε ένα μισθό και όχι δύο καθώς διδάσκουμε σε μία τάξη, δεν μπορούμε διαφορετικά» λένε με νόημα.

Οι αδελφές Χένσελ γεννήθηκαν στη Μινεσότα των ΗΠΑ, πριν από 23 χρόνια έχοντας κολλημένα τα κεφάλια τους σε κοινό σώμα αλλά ανέπτυξαν διαφορετικούς χαρακτήρες, απόψεις και συμπεριφορές, αν και πολλές φορές η μία συμπληρώνει την φράση της άλλης.

«Σίγουρα έχουμε διαφορετικό γούστο» λέει η Αμπι και «τσακωνόμαστε μερικές φορές για τα ρούχα, τα παπούτσια ή τα αξεσουάρ που θα φορέσουμε. Καταλήγουμε συνήθως σε εκ περιτροπής συμβιβασμούς. Μια μέρα η μία, μία η άλλη».

Η Αμπι θεωρείται πιο εξωστρεφής από την Μπρίτανι και το πρόβλημα μεταξύ τους, κυρίως, είναι ότι θέλει να βγαίνει περισσότερο ενώ η Μπρίτανι προτιμά να μένει σπίτι.

Εχουν όμως και άλλες διαφορές η Μπρίτανι για παράδειγμα έχει υψοφοβία ενώ η Αμπι όχι και όταν βάζουν θερμόμετρο έχουν διαφορές στην θερμοκρασία.

Το παράξενο είναι ακόμα ότι ταξιδεύουν με δύο διαβατήρια αλλά ένα εισιτήριο, αφού καταλαμβάνουν μόνο μία θέση.

Τα σιαμαία αδέλφια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης όταν είναι κορίτσια σε σύγκριση με τα αγόρια ενώ η πιθανότητα γέννησής τους είναι 1 στις 200.000 γεννήσεις και το ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας των σιαμαίων μεταξύ 40 και 60%.