Αιχμές ότι η επίμαχη ρύθμιση Μανιτάκη αφορούσε και στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο το Δημόσιο, άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος επίσης υποστήριξε ότι για να επανέλθει το θέμα, το υπουργείο του και ο ίδιος θα είναι οι αποκλειστικά αρμόδιοι να το εισηγηθούν.

Μιλώντας την Παρασκευή στον ραδιοσταθμόΒΗΜΑ 99,5 ένα 24ωρο μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προκάλεσε η ρύθμιση για τις προσωρινές διαταγές που προωθούσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,ο Αντώνης Ρουπακιώτης είπε: «Δεν γνωρίζω ποιος το συνέταξε, ούτε με πήρε κάποιος τηλέφωνο να μου το πει – και καλά θα έκανε, γιατί δεν είμαστε τσακωμένοι. Αλλά είναι κάτι που αφορά πάντες και πάσες. Και τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή, και τον δημόσιο. Είναι πολύ λίγοι από αυτόν τον τομέα, βέβαια, αλλά δεν αφορά μόνον το δημόσιο τομέα. Λέει πάντες και πάσες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ο Αντ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι μια εισήγηση για ρύθμιση σχετικά με τις προσωρινές διαταγές είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου του. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος εκ του νόμου και αποκλειστικά αρμόδιος να εισηγηθεί. Αναμφισβήτητα θα επικοινωνήσει με τους υπουργούς που εκτιμά ότι μπορούν να προσφέρουν τη δική τους γνώση, εκτίμηση ή και εμπειρία ή και του πρωθυπουργού της χώρας». Ο ίδιος είπε ότι μετά το Πάσχα θα εξεταστεί πού γίνεται κατάχρηση με τις προσωρινές διαταγές.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o Αντ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι αρνείται τον όρο «επίορκος» για τους δημόσιους υπαλλήλους. «Αρνούμαι τον όρο επίορκος. Υπάρχουν αυτοί που διέπραξαν ποινικά αδικήματα και πειθαρχικά παραπτώματα. Αλλο είναι το ζήτημα αν απαγγελθεί μια κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία και πόσο πρέπει να παίρνει το μισθό του και για πόσο. Αυτό είναι άλλο ζήτημα. Η προβολή αυτού του όρου είναι για να δώσει την δυνατότητα να φύγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και είναι πάγιος κανόνας διεθνώς ότι αν δεν κριθεί τελεσίδικα μια υπόθεση, δεν μπορείς να διώξεις κάποιον. Σε κακουργηματικού χαρακτήρα βαριές κατηγορίες, υπάρχει η δυνατότητα να τον θέσεις σε αργία και ό,τι περαιτέρω λέει ο νόμος».

Ο ίδιος εξήγησε και τη θέση του σχετικά με τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο: «Δεν υποστηρίζω, βέβαια, την ιδέα να παραμείνει ούτε ένας παραπάνω από όσους περισσεύουν στο Δημόσιο. Αλλά από όσους περισσεύουν και όχι από όσους λέμε εμείς ότι περισσεύουν» δήλωσε με νόημα.