Οι υψηλές τιμές αγοράς, η μικρή αυτονομία και η χρονοβόρα φόρτιση των μπαταριών λειτουργούν αποτρεπτικά στην εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η Volvo ανακοίνωσε ότι έλυσε σε σημαντικό βαθμό το τρίτο πρόβλημα στο C30 Electric νέας γενιάς, από το οποίο θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι 100 κομμάτια για να δοκιμαστούν πιλοτικά.
Καθένα από τα αυτοκίνητα θα εφοδιάζεται με δικό του ταχυφορτιστή εναλλασσόμενης τάσης, χάρη στον οποίο θα γεμίζουν οι μπαταρίες πλήρως μέσα σε μιάμιση ώρα προσφέροντας έτσι έως 163 χιλιόμετρα αυτονομία. Οι βιαστικοί μπορούν να φορτίσουν για δέκα λεπτά τις μπαταρίες, ώστε να καλύψουν με τη διαθέσιμη ενέργεια 20 χιλιόμετρα. Κατά τα άλλα, το αναβαθμισμένο Volvo C30 Electric μπορεί να συνδεθεί κανονικά και σε οικιακή πρίζα, όμως τότε απαιτούνται οκτώ έως δέκα ώρες για τη φόρτιση των μπαταριών του. Πάντως στη συγκεκριμένη περίπτωση συνδυάζεται η οικολογία με τη σπορ αίσθηση οδήγησης, αφού ο νέος ηλεκτροκινητήρας των 120 ίππων επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως 70 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα.
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ