Ενοπλος οδηγός άνοιξε πυρ εναντίον αυτοκινήτου που οδηγούσε Αμερικανός στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, αφού προηγουμένως έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση ή απλώς για υπερβολικά επιθετική συμπεριφορά ενός οδηγού αυτοκινήτου.

«Η αστυνομία της πόλης Ταμπούκ ενημερώθηκε ότι σημειώθηκε σύγκρουση δυο αυτοκινήτων και ότι στο ένα από τα αυτά επέβαινε ένας αμερικανός πολίτης και στη συνέχεια ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου πυροβόλησε εναντίον του αυτοκινήτου του Αμερικανού σε δρόμο της Ταμπούκ», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, σύμφωνα με τον οποίο δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί.

Από το 2003 ως το 2006 έχει σημειωθεί επιθέσεων μελών και υποστηρικτών της Αλ Κάιντα εναντίον αλλοδαπών και εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας στη διάρκεια επιχειρήσεων σκότωσαν και συνέλαβαν πολλούς μαχητές του τρομοκρατικού δικτύου και ανάγκασαν άλλους να εγκαταλείψουν τη χώρα.