Εκατοντάδες άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια του οκταόροφου εμπορικού κέντρο που κατέρρευσε στο Μπαγκλαντές και οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι τα θύματα θα είναι πολύ περισσότερα.  

Σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, τουλάχιστον 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν. 

Οι αρχές εκτιμούν ότι στο κτίριο βρίσκονταν 2.000 άτομα όταν κατέρρευσε.

Οι προσπάθειες του στρατού, των σωστικών συνεργείων και εκατοντάδων εθελοντών συνεχίζονται μέρα -νύχτα για να εντοπίσουν κι άλλους παγιδευμένους επιζώντες.

Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σήμερα, Πέμπτη, ημέρα εθνικού πένθους στο Μπαγκλαντές στην πόλη Σαβάρα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ντάκα, το οποίο στέγαζε κυρίως βιοτεχνίες κλωστοϋφαντουργίας στους κάτω ορόφους και διαμερίσματα στους επάνω.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες.

Εργάτες των βιοτεχνιών κλωστοϋφαντουργίας, που προμηθεύουν με φθηνά υφάσματα και ενδύματα κυρίως δυτικές χώρες, είχαν παρατηρήσει την προηγουμένη ημέρα ρωγμές στο κτίριο, ωστόσο οι ιδιοκτήτες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις τους. Από χθες, έχουν εξαφανιστεί για να μην συλληφθούν.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ