Τη Θέμιδα του ποδοσφαίρου περίμενε ο Ζοζέ Μουρίνιο στη Βεστφαλία για να αποδώσει δικαιοσύνη για τους αποκλεισμούς της Ρεάλ στα ημιτελικά στις δύο προηγούμενες σεζόν, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τελικά τον «επισκέφθηκε» και μάλιστα τέσσερις φορές.

Ο εξωγήινος χθες Πολωνός έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει τέσσερα γκολ εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης σε ευρωπαϊκό αγώνα οδηγώντας την Ντόρτμουντ στην εντυπωσιακή νίκη των Κιτρινόμαυρων με 4-1. Το επίτευγμα του Λεβαντόφσκι είναι επίσης μοναδικό σε ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και σημειώθηκε την ημέρα που ο εκπρόσωπος του προπονητή της Μπάγερν Γιουπ Χάινκες δήλωνε πως έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στους Βαυαρούς!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα τέσσερα γκολ, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να φτάσουμε στον τελικό και μόνο αυτό μετράει. Σήμερα κάναμε ένα βήμα. Στη Μαδρίτης πρέπει να κάνουμε επίσης ένα καλό παιχνίδι. Η Ρεάλ έπαιξε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εμείς πήραμε τον έλεγχο στο δεύτερο», ήταν το σχόλιο του Λεβαντόφσκι. Και όταν ο Πολωνός λέει «έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο» εννοεί τα τρία γκολ που πέτυχε σε 16 λεπτά (50′-66′), εκ των οποίων αυτό που σημείωσε στο 55′ (το τρίτο της βραδιάς) ήταν απ’ αυτά που κάνουν τους μεγάλους παίκτες να διαφέρουν από τους υπόλοιπους.

Το τέταρτο το σημείωσε με πέναλτι που κέρδισε ο Ρόις από τον Τσάμπι Αλόνσο. Ο Ρονάλντο με το 50ό του γκολ στη διοργάνωση (μόνο οι Ραούλ, Μέσι, Φαν Νιστελρόι και Ανρί έχουν φτάσει επίσης σε αυτόν τον αριθμό) είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Χούμελς.

Η αήττητη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ Ντόρτμουντ ήταν εκτυφλωτική, έπαιξε ποδόσφαιρο αλάνας, γρήγορο, χωρίς σκοπιμότητες αφήνοντας χωρίς ανάσα τους παίκτες του Μουρίνιο και σκορπώντας στους πέντε ανέμους όλα τα αρνητικά αισθήματα των οπαδών της για τον Μάριο Γκέτσε ο οποίος από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Μπάγερν.

ΜΑΤ ΣΤΟΝ ΜΟΥΡΙΝΙΟ. Ο Γιούργκεν Κλοπ πέρασε χειροπέδες στο αγωνιστικό σύστημα του Μουρίνιο, τον οποίον κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος μετά το 2-1 των ομίλων και έκλεψε τη δόξα της Μπάγερν, η οποία με χτύπημα στο υπογάστριο (διέρρευσε τη μεταγραφή του Γκέτσε) προσπάθησε να αποσυντονίσει την ομάδα του.

Ο «Χάρι Πότερ», που είναι γνωστός για τα ξεσπάσματά του που φοβίζουν τα μικρά παιδιά όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος προσπαθεί να αποβάλει από την ομάδα του το κλίμα ευφορίας που όπως είναι φυσικό έχει δημιουργηθεί γιατί φοβάται τη ρεβάνς. Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του: «Η ομάδα μου δεν πρέπει να τρελαθεί από χαρά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ο Κλοπ αναφέρθηκε και στις ήπιες αντιδράσεις των φιλάθλων προς τον Γκέτσε, αλλά και την εμφάνιση του παίκτη: «Είμαι περήφανος γι’αυτόν. Εκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι και το κοινό με τις αντιδράσεις του αντιμετώπισε σωστά το θέμα».

Σε δύο ημέρες το ισπανικό ποδόσφαιρο υπέστη στραπάτσο από τους Γερμανούς, αφού προηγήθηκε η εντυπωσιακή νίκη της Μπάγερν επί της Μπαρτσελόνα με 4-0. Ακόμα και οι δηλώσεις των Μερένχες ήταν κοπιαρισμένες από αυτές των Μπλαουγκράνα.

«Δεν παίξαμε στο επίπεδο που έπρεπε με πρώτον εμένα. Θα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα στη ρεβάνς, αλλά θα προσπαθήσουμε» δήλωσε ο αρχηγός χθες της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος. Και πρόσθεσε: «Οταν έγινε η κλήρωση των ημιτελικών, πολύς κόσμος πίστευε πως θα ήταν εύκολο για μας αλλά εδώ μιλάμε για μία σπουδαία γερμανική ομάδα».